nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

«Reconeixeria el meu agressor»

Indalecio Llort explica com van ocórrer els fets quan fou agredit fa quatre anys

69250

Indalecio amb la seva mare, Carmen.

Indalecio Llort, l'home que ha recuperat la consciència després de quatre anys en coma primer i després en estat vegetal, assegura que reconeixeria la persona que l'agredí. Explica que els fets començaren a la plaça d'Espanya i que hi intervingueren quatre persones.

Indalecio Llort està ajagut al seu llit, els seus ulls miren aquí i allà i demostra una sorprenent claredat mental per a una persona que ha estat quatre anys en estat vegetal. Quan entram a l'habitació somriu i assenyalant amb un dit una làmina en la qual estan totes les lletres de l'abecedari construeix la paraula 'amic'. Així transcorre la conversa, amb aquest sistema i convenim que si a una pregunta la resposta és afirmativa ell tanca els ulls, i al contrari. Per 'obrir foc' parlam de futbol i de seguida diu que és del Barça i que ahir (diumenge) el seu equip va marcar dos gols i guanyà.

Al costat del seu germà, Pepe, i un oncle, Toni, li demanam si recorda tot l'ocorregut la nit del 27 al 28 de febrer del 2000, quan ingressà a l'hospital en estat de coma. Indalecio tanca els ulls (sí). Tot seguit li recordam que una patrulla del Cos Nacional de Policia el deixà a la plaça d'Espanya, després d'un esbronc a una croissanteria. Indalecio tanca de nou els ulls i li demanam què va ocórrer després.

Llavors ell, amb un dit construeix la frase: «Em pegaren al cap i en l'agressió intervingueren quatre persones». On es produí l'agressió? i contesta que dins d'un cotxe, del qual assenyala el color, el model i altres detalls. Indalecio aclareix que en la pallissa no tingueren res a veure els policies nacionals i amb el dit compon la paraula: «Foren ....». L'home diu estar segur i descriu amb detalls molt concrets la persona que li pegà amb un objecte contundent.

La «conversa» continua uns minuts i demanam a Indalecio la causa que motivà l'agressió, al que respon «per gust». Després la seva mare, Carmen, explica les penúries que s'iniciaren ara fa quatre anys i demana ajuda «a qui pugui donar-nos-la, sobretot per ajudar Indalecio que recuperi la mobilitat de tots els seus membres». Carmen, que utilitza una crossa per caminar a causa d'un accident que sofrí quan portava Indalecio amb una espècie de cadira de rodes, ens reclama també «que es faci justícia».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris