algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

Bartomeu Vicens: «És impossible que es faci un hotel a cala Tuent»

El responsable de Territori del Consell de Mallorca ratifica la protecció

Durant les darreres setmanes hi ha hagut notícies contradictòries sobre la possibilitat que amb el Pla territorial aprovat es pugui fer encara el polèmic hotel a Tuent, projectat a pocs metres de la vorera de la mar dins l'entorn paradisíac de la Serra. Davant els dubtes sobre la qüestió expressats, entre d'altres, pel batle d'Escorca, Antoni Gómez, i pel portaveu del PSM al Consell, Antoni Alorda, hem cregut oportú entrevistar sobre aquest tema en concret el màxim responsable d'Urbanisme i Territori del Consell de Mallorca, Bartomeu Vicens, perquè aclareixi aquest tema, ja que ha despertat molt interès a la comarca.

-A la fi, el Pla territorial protegeix definitivament la cala de Tuent o no? Serà possible fer-hi un hotel?
-No serà possible. El Pla territorial desclassifica dues zones de Tuent, entre les quals aquella afectada pel projecte. Precisament es va fer la moratòria i el Pla territorial per aturar determinats projectes que ens pareixien delicats per a la sostenibilitat de Mallorca.

-Però s'havia pensat concretament en Tuent?
-És clar que hi havia altres casos, però Tuent era un dels temes que eren un referent per a tot Mallorca. Una cosa és aturar una urbanització concreta de Marratxí o de Calvià o d'altres zones ja massificades i una altra és fer-ho en indrets als quals encara arribam a temps i que creim que són patrimoni de tots els mallorquins.

-Mentre s'aprova el Pla territorial, l'Ajuntament d'Escorca es podria plantejar encara donar la llicència, ja que aquesta va ser demanada abans de les moratòries
-Jo crec que seria un error. En primer lloc perquè s'ha de fer una interpretació integradora de les normes. L'actual suspensió de llicències s'ha d'interpretar dins l'esperit de la moratòria, que es va fer per aturar determinats projectes que després estiguessin en contradicció amb el Pla territorial, com seria el cas de Tuent. Però, a més d'això, és que hi ha altres temes que fan impossible el projecte: com es pot donar una llicència d'obra a un lloc on no hi ha cap infraestructura? Per si fos poc, l'hotel tampoc no es podria aixecar aplicant la normativa d'ordenació turística.

-Una cosa que ha creat confusió ha estat que el Consell hagi emès recentment un informe favorable sobre aquesta construcció...
-Això és un tema patrimonial que res no té a veure amb urbanisme i que ve de la passada legislatura. El Consell havia de complir la sentència que l'obligava a pronunciar-se quant als aspectes patrimonials i ho va fer, però això no afecta gens la part urbanística.

-Sembla que les Normes Subsidiàries d'Escorca s'aprovaren amb algunes prescripcions que mai no s'han arribat a complir...
-És així i això és una prova que en el cas del projecte hoteler de Tuent no sembla haver-hi cap dret adquirit per part dels promotors. Jurídicament, la zona on es vol fer l'hotel no està constituïda per solars. Això mai no s'ha desenvolupat.

-I ara, què passaria si l'Ajuntament complís aquestes prescripcions o dotàs de serveis la zona de l'hotel?
-No, ara ja no ho podria fer. En el cas que s'interpretassin les normes de la manera més favorable al projecte, estaríem parlant de donar una llicència que abans de la moratòria ja es pogués concedir, però aquest no era el cas, ni llavors ni ara. Si l'Ajuntament donàs una llicència en aquestes condicions, evidentment la impugnaríem. L'hotel no es pot fer i la nostra voluntat de protegir la cala és claríssima.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris