nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

El primer jutjat del municipi començarà a funcionar el desembre

L'edifici es construirà en uns terrenys municipals de Son Bugadelles

MICHELS/C.R.G. Palma.
El desembre d'aquest any, Calvià comptarà amb un jutjat propi després de l'aprovació per part del Congrés dels Diputats d'un nou partit judicial que inclou també els municipis d'Andratx i Puigpunyent.

La posada en marxa del nou partit judicial va per bon camí, segons posaren ahir de manifest el president del Tribunal Superior de Justícia, Àngel Reigosa i el batle de Calvià, Carlos Delgado, després de la signatura d'un conveni per a la sessió d'un vehicle al Jutjat de Pau de Calvià. A la firma del conveni també assistí el fiscal en cap de l'Audiència de Palma, Tomeu Barceló.

El partit judicial comptarà amb tres jutjats. De fet, l'Ajuntament ja té els terrenys apropiats per a la ubicació de les dependències judicials en un solar del polígon de Son Bugadelles. El batle Delgado considerà que aquests terrenys són els més idonis ja que es troben al costat de la Policia Local, on recentment s'obrí l'oficina d'atenció a les víctimes del delicte. Així mateix, en aquest polígon també està projectada la construcció del quarter de la Guàrdia Civil.

Fins que els jutjats siguin una realitat, l'Ajuntament de Calvià posarà a disposició del Ministeri de Justícia un local per albergar el primer jutjat, fins a finals d'aquest any. Per la seva banda, Àngel Reigosa destacà ahir la col·laboració de l'Ajuntament de Calvià per agilitar la posada en marxa del partit judicial en aquesta zona.

El desembre de l'any passat, el Congrés dels Diputats aprovà la llei per a la creació del partit judicial de Calvià. Aquesta reforma havia estat reivindicada durant anys pels jutges de Palma. Pel que fa al vehicle que cedí l'Ajuntament, aquest acord permetrà que els funcionaris del Jutjat de Pau de Calvià puguin utilitzar l'automòbil per desenvolupar la seva tasca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris