algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Més de 17.000 persones deixaren Palma per viure en altres municipis

Tot i així, Ciutat té 7.000 residents més, la major part immigrants estrangers

Més de 17.000 persones es varen donar de baixa del padró municipal de Palma l'any passat per anar a viure a altres municipis. De fet, si no hagués estat per la immigració, principalment estrangera, Palma ara mateix estaria perdent habitants. Finalment, Ciutat ha començat el 2004 amb 379.898 habitants, quasi 7.000 més que fa un any. Concretament, segons la Secció de Població de l'Ajuntament de Palma, durant el 2003 es varen donar de baixa del padró 17.895 ciutadans que han anat a viure a altres zones de les Balears i de la resta del món. Això suposa prop d'un 5 per cent de la població que vivia a Ciutat a principis del 2003. Si no hagués estat perquè altres 23.317 persones varen arribar a Palma l'any passat, Ciutat hauria viscut l'inici d'un període de despoblament.

Tanmateix, un fenomen desconegut fins el 2002 que s'ha donat per segon any consecutiu és que Palma ha tornat a perdre població de nacionalitat espanyola, col·lectiu en què també s'inclouen els nascuts a Balears. De fet, durant el 2003 el nombre d'espanyols que varen «emigrar» de Palma va arribar a ser de 14.634, mentre que els que varen venir a Ciutat a viure-hi varen ser 11.257, 3.377 menys. Per contra, la diferència entre estrangers que varen decidir continuar la seva vida fora de Palma i els que varen venir, va ser de 8.799. Precisament, l'any passat 12.060 estrangers es varen donar d'alta a Palma.

El col·lectiu d'estrangers que més va créixer en xifres absolutes durant l'any passat a Palma va ser el d'equatorians. El 2003 va acabar amb 1.760 estrangers originaris del país andí més que l'any anterior vivint a Palma.

El segon grup de ciutadans provinents de fora de l'Estat és el d'argentins, que ho ha fet en 932. Finalment, els italians són el tercer col·lectiu no espanyol que més ha crescut. Pel que fa a aquest darrer grup d'estrangers s'ha de tenir en compte que segons han detectat diferents estudis elaborats per sociòlegs, la major part de la nova població italiana ha nascut a l'Argentina i han aconseguit nacionalitzar-se italians.

Entre altres avantatges, aconsegueixen que oficialment se'ls tracti com a ciutadans europeus i que, per exemple, tengui residència permanent i el descompte de resident balear en el transport aeri i marítim.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris