muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Agricultura destinarà més de la meitat del seu pressupost a ajuts

11'8 milions es dedicaran a potenciar el desenvolupament rural

La Conselleria d'Agricultura de les Illes dedicarà més de la meitat del seu pressupost a ajuts i subvencions al sector agrari, ramader i pesquer i al desenvolupament del món rural. Dels 91,15 milions d'euros de què disposa aquest departament, 51,05 milions aniran destinats a millorar l'activitat del camp balear. La major part provenen de recursos propis, però també inclouen aportacions de la Unió Europea i del Ministeri d'Agricultura i Pesca. A hores d'ara ja s'han liquidat quasi totes les anualitats pendents de pagament d'exercicis anteriors -més de set milions d'euros-, i només queden per pagar els ajuts a la producció de bestiar oví i aportacions al conreu d'herbacis, que es resoldran entre quest mes i el vinent.

Del total de 51 milions en ajuts, la direcció general d'Agricultura controlarà un total de 26,3 milions, nou dels quals vendran directament de la Unió Europea a través del Fons d'Orientació i Garantia Agrària. En aquest apartat s'inclouen les aportacions al conreu d'herbacis o de lleguminosos. En el camp de la ramaderia, es preveuen mesures per incentivar la proliferació de races autòctones o els certàmens ramaders. També es comprenen les assegurances agràries, els ajuts a la sequera o a les associacions de Defensa Sanitària.

Per altra banda, 10 milions d'euros més seran gestionats des de la secretaria general de la Conselleria i aniran destinats a beques, convenis amb la Universitat -per fer estudis sobre les vinyes, per exemple- o a préstecs cap a les empreses públiques per tal de cobrir el pagament de subvencions que quedaren pendents d'anteriors exercicis.

Finalment, 11,8 milions es destinaran a ajuts al desenvolupament rural, que controlarà la Direcció General que porta aquest nom. En concret, s'incentivarà la comercialització de productes i d'activitats relacionades amb el camp a través del Programa Lider Plus, que compta amb finançament europeu. També se subvencionarà la millora del paissatge de l'olivar o dels molins, contribuint també a millorar el producte turístic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris