nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Antich critica el retall pressupostari del Govern en polítiques socials

Animà la societat a manifestar-se contra l'autovia Inca-Manacor

Durant la presentació de les candidatures socialistes a les eleccions generals del 14 de març, el secretari general del PSIB-PSOE, Francesc Antich, expressà la seva crítica a la política del Govern popular «per impulsar grans esdeveniments mentre retalla el pressupost social». Així mateix, convidà la societat mallorquina a participar en la manifestació contra l'autovia Inca-Manacor que tindrà lloc el pròxim dissabte. Davant d'uns 900 militants socialistes, dissabte a la nit Antich resumí el balanç de vuit anys de Govern del PP a Madrid com «un mal negoci per a les Balears». En concret es referí a l'increment del preu dels pisos, a la seguretat ciutadana, a la precarietat laboral, a la sanitat i a l'educació, entre altres temes.

«Matas ha baixat el pressupost en educació o sanitat mentre improvisa autovies en contra del clamor popular i del futur de les Illes». Antich criticà «la falta de pressuposts per a polítiques socials quan es compra Son Espases a 24 euros el metre quadrat, o s'impulsa una televisió partidista i es posa diners per a Costa Nord o un equip ciclista d'elit».

La presentació de les candidatures comptà amb una convidada especial, Caterina Mieras, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que dissabte se sumà al primer dia de campanya electoral. La consellera reivindicà la necessitat d'una victòria socialista «per sortir del mal son que representa aquesta tornada al passat del PP». La regressió a la qual es referí Mieras s'evidencia als «Nodos de televisió», la «repressió en la llibertat d'expressió, en polítiques socials, educació i cultura».

María Gracia Muñoz i José Ramón Mateos, candidats socialistes a la Cambra Baixa, així com Joaquín Bellón i Joan Mesquida, també es van dirigir als nombrosos militants de les diverses agrupacions socialistes de Mallorca presents la nit de dissabte a Es Fogueró.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris