nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:

El Parlament impulsarà una nova llei conjunta per crear la figura del mediador familiar


La proposició de llei reguladora de la mediació familiar a Balears podria tramitar-se aquest mateix any al Parlament si els grups parlamentaris consensuen la proposició de llei elaborada pel Col·legi d'Advocats de Balears. La figura del mediador familiar, que seria pionera a Espanya, regularia els conflictes interpersonals que sorgissin en l'àmbit de les relacions familiars, ja siguin derivats de les relacions personals o entre pares i fills, sorgits en situacions de crisi o ruptura d'un matrimoni. Per tant, el mitjancer familiar podria intervenir en cas de divorcis.

El portaveu del grup popular, Joan Huguet, qualificà de «molt positiva» aquesta iniciativa del Col·legi d'Advocats i anticipà que és més que probable que es presenti una proposta conjunta de tots els partits polítics. Els grups parlamentaris comparegueren recentment a una reunió convocada pel Col·legi d'Advocats per debatre aquesta inicaitiva. Tanmateix, Huguet considera que abans de tramitar la llei pels cursos parlamentaris seria convenient conèixer la postura de la Comissió Compiladora del Dret Civil de Balears sobre aquesta iniciativa. «És una qüestió que afecta el Dret Civil propi i és necessari conèixer l'opinió dels experts», digué Huguet.

El mediador familiar podria intervenir en qualsevol conflicte familiar. L'article 5 planteja l'actuació en crisis de convivència abans de l'inici de procediments judicials, encara que també les parts podrien recórrer a un mitjancer quan la separació, divorci o nul·litat es trobin ja en fase judicial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris