nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Més de 3.000 persones a les Illes pateixen d'artritis reumatoide

Els símptomes de la malaltia són la inflor i el dolor a les articulacions


Unes tres mil persones de les Illes Balears pateixen d'artritis reumatoide, segons afirmà el reumatòleg de l'Hospital Universitari de Son Dureta, Jordi Fiter. L'artritis reumatoide és una malaltia greu que sense tractament «és potencialment invalidant i bastant greu». Aquesta patologia és una malaltia que produeix una inflamació de les articulacions, fet que produeix dolor i dificultat de moviment. L'artritis reumatoide és una malaltia relativament freqüent, ja que segons calcula la Societat Espanyola de Reumatologia, entre 130.000 i 400.000 persones a tot l'Estat poden estar afectades per aquesta patologia. A diferència d'altres malalties reumàtiques com l'artrosi, l'artritis reumatoide no acostuma a anar vinculada a l'edat sinó que es calcula que afecta amb més freqüència entre els 45 i els 55 anys.

Els símptomes d'aquesta malaltia es caracteritzen per dolor a les articulacions i ben sovint també inflor evident a aquestes mateixes articulacions. Habitualment, segons especifica la Societat Espanyola de Reumatologia, les articulacions més danyades acostumen a ser els canells, les articulacions dels dits, els colzes, les espatles, els malucs, turmells i els dits dels peus.

Altres dels símptomes que es poden vincular a aquesta malaltia i que s'han de comunicar al reumatòleg són la febre inexplicable, el cansament fàcil, la sequedat a la boca, irritació ocular, formigueig a les mans i als peus, entre molts altres.

L'expert de Son Dureta assegura que per l'hospital de referència de les Illes passen molts casos de persones que pateixen aquesta malaltia considerada greu. En qualsevol cas, Fiter explicà que són moltes les investigacions que existeixen sobre aquesta malaltia.

Saber que és artritis reumatoide pot canviar la vida dels pacients i per això s'han de prendre una sèrie de mesures específiques. Tot i que la malaltia no té ara per ara curació es recomanen una sèrie de cures que alleujaran les conseqüències de la patologia.

Per exemple, els experts recomanen evitar els ritmes de vida agitats amb molta activitat física o que requereixin moviments repetitius i estrès piscològic. És aconsellable dormir una mitjana de deu hores i si és possible fer migdiades de 30 minuts. Els banys d'aigua calenta també poden ajudar a disminuir la rigidesa i l'engarrotament articular matutí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris