algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Unes 150 persones clouen a Inca la marxa a peu en protesta per l'autovia a Manacor

Una vintena de manifestants havia iniciat el recorregut reivindicatiu divendres

ELENA DÀVILA.Inca.
Un centenar de persones secundà ahir a la plaça d'Espanya d'Inca la setantena de manifestants que durant el cap de setmana han recorregut a peu els quilòmetres que separen Manacor d'Inca, en protesta per la construcció de la futura autovia projectada pel Govern balear, liderat per Jaume Matas. A l'hora prevista, les sis del capvespre, els caminants es dirigiren a l'estació de tren d'Inca, on se'ls afegí un important nombre de persones procedents de diversos punts de l'Illa. Tots junts feren els darrers metres del recorregut fins a la plaça d'Espanya, punt final de la mobilització.

Allà foren rebuts pels principals caps de llista dels grups de l'oposició al Consistori inquer. Dels polítics locals, hi eren Xavier Ramis i Virgilio Moreno, del PSOE; Antoni Alorda i Antoni Rodríguez, del PSM; i David Abril d'Esquerra Unida-Els Verds.

Entre altres cares conegudes, s'hi podien veure així mateix Cecili Buele (ERC) i Manolo Cámara (EU-Els Verds).

Després de llegir el manifest crític amb la iniciativa de l'Executiu, el grup de manifestants convidà els presents a participar en la protesta contra l'autovia que tindrà lloc dissabte vinent, dia 14, a la plaça d'Espanya de Palma.

Amb el lema «Qui estima Mallorca no la destrueix», devers 20 persones partiren divendres de l'estació de Manacor per mostrar el seu rebuig del polèmic pla d'autovia impulsat pel Govern i per exigir-ne així la paralització.

Des d'allà han recorregut part del Pla de Mallorca passant per exemple pels municipis de Petra, Ariany, Maria de la Salut i Sineu, on se'ls ha anat afegint més gent fins a arribar a la setantena que a la fi completà el trajecte, ahir a Inca.

Els manifestants no tenien permís de la Delegació del Govern per a la protesta, si bé aquesta s'ha desenvolupat sense problemes. Els antiautovia presentaren divendres a l'organisme estatal la sol·licitud, a las deu de la matí, i el delegat Miquel Ramis els va denegar el permís.

Ramis, per la seva banda, explicava ahir que «no es pot demanar l'autorització tan sols unes hores abans de la protesta; les coses no es fan d'aquesta manera i els he hagut de dir que no». No obstant això, també va indicar que «hi ha una parella de la Guàrdia Civil que els ha acompanyat al llarg del recorregut en previsió de qualsevol incident destacable».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris