muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

UM vol portar al ple la seva al·legació al túnel de Sa Mola

LL. GARCIA.Sóller.
El projecte del túnel de sa Mola, el període d'exposició pública del qual acaba demà, pot ser el primer gran escull per al pacte PP-UM que governa l'Ajuntament des de les eleccions passades. Les diferències han sorgit per la negativa inicial de l'equip de Simarro d'assumir com a pròpia i presentar en nom del Consistori l'al·legació preparada per Unió Mallorquina sobre els accessos a la nova via subterrània. La setmana passada UM acordà preparar-hi una esmena, però volia consensuar-la primer amb el PP i presentar-la de manera conjunta, segons manifestà el president de la formació, Miquel Colom.

Arran de la negativa, UM ha decidit reclamar al batle que aquesta al·legació es debati en sessió plenària com a «tema d'Estat». Per aquest motiu, podria anar endanvant amb el suport dels partits de l'oposició. En l'escrit, UM demana l'ajornament de les actuacions previstes a les dues boques del túnel, que fonts del partit han qualificat de «molt impactants i desproporcionades». El partit nacionalista vol guanyar temps i que es faci un concurs d'idees per cercar alternatives menys impactants.

Fonts d'Unió Mallorquina han assegurat tenir «l'esperança» que a la fi el PP accepti discutir el projecte i que el Consistori faci aportacions per minvar de manera considerable el seu impacte. Si bé el període d'al·legacions acaba demà per als particulars i per als partits polítics, la Sala encara tendria temps per presentar-ne d'oficials.

D'altra banda el PSM i EU-Els Verds també han presentat sengles al·legacions al túnel. Si EU-Els Verds considera que el projecte s'ha de retirar pel seu impacte -també es refereix, sobretot, als accessos- les dues formacions coincideixen que la nova variant implica la separació defintiva de les dues parts de la badia. Aquestes deixaran d'estar comunicades per la primera línia.

Tot això suposarà, afirmen, «haver de fer una gran voltera per poder anar d'una banda del Port a l'altra».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris