cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

UCAP-UM denuncia el mal estat de la platja de cala Agulla


El grup municipal a l'oposició de Capdepera UCAP-UM ha denunciat el mal estat en què es troba la platja de cala Agulla i demana a l'Ajuntament una «actuació ràpida i urgent abans de l'estiu». Així, sol·liciten a l'equip de Govern (PP-ES Grup) que «s'insti el Ministeri de Medi Ambient, la Conselleria de Medi Ambient i totes les administracions implicades a la regeneració urgent d'arena a la platja de cala Agulla, perquè la pròxima temporada turística estigui en bones condicions».

Les formacions de l'oposició ja presentaren una moció a favor d'aquesta mesura el setembre passat. Ara hi tornen a insistir perquè «de moment la Sala no ha fet cap passa en aquest sentit. El PP va comentar que adequarien la platja i de cada pic està més malament, ja que no s'hi intervé gens ni mica», explicà el portaveu Josep Serra.

UCAP-UM considera que l'àrea de cala Agulla «és un indret neuràlgic per al nostre municipi, un lloc molt important en suma per a la imatge turística i per al desenvolupament econòmic de la nostra zona».

«La platja en qüestió ha patit una pèrdua molt important d'arena arran dels temporals, cosa que ha provocat les queixes tant dels residents com dels turistes», comentà Serra.

Per la seva banda el batle de Capdepera, Joan Ferrer (PP), explicà que tenim un projecte del Ministeri de Medi Ambient per recuperar el sistema dunar de cala Agulla i per impulsar-hi una regeneració vegetal.

Aquest projecte es duria a terme el 2005 i té un pressupost de 872.692 euros. Ara es troba en fase d'exposició pública perquè s'hi puguin presentar les al·legacions corresponents.

UCAP-UM recordà que «tornarem a tenir la temporada turística a damunt i no s'haurà arreglat res, sobretot si aquest pla s'ha de dur endavant el 2005. La situació s'agreuja dia rere dia i s'hi han d'adoptar solucions».

El programa de regeneració del Ministeri preveu la creació de passarel·les de fusta i la plantació d'espècies autòctones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris