muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Madrid inicia el projecte d'ús de les aigües depurades per regar

Es podran beneficiar de la fase terciària fins a cent hectàrees

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha donat el vistiplau a l'ús, per regar, de les aigües regenerades de la depuradora d'Artà. Ara s'ha iniciat la redacció d'aquest projecte, que permetrà que al voltant de cent hectàrees de terreny se'n puguin beneficiar. La setmana passada s'explicà als propietaris de les finques veïnals la possibilitat d'integrar-se en una comunitat de regants, amb la finalitat de poder emprar amb un cost baix aquesta aigua depurada per a fins agrícoles.

La iniciativa s'ha declarat d'interès general i s'inclou en el marc d'accions del Pla d'obres de regadiu i optimització de recursos hídrics, d'acord amb el protocol firmat pel Ministeri i pel Govern balear. La batlesssa d'Artà, Margalida Tous, explicà que «estam satisfets que ens hagin atorgat aquest projecte. L'Ajuntament del poble està interessat a fer part d'aquesta comunitat de regants; així, es podria emprar l'aigua depurada per regar els jardins públics».

Ara el Ministeri d'Agricultura ha iniciat els estudis per saber quins són els terrenys més adequats per a la bassa. Així, n'ha elaborat un mapa en el qual assenyala les àrees on la nova fase podria tenir cabuda. Es tracta de localitzar el lloc idoni.

El servei nou de la depuradora es dirigirà, en principi, a reactivar les zones aptes de reguiu pròximes a la instal·lació. A més, es pot ampliar a altres àrees per les quals els agricultors tenguin interès.

El projecte de tractament terciari s'ha pensat per al reg agrícola, però també és valid per als camps de golf, un dels equipaments on s'empra més aigua.

Una vegada esbrinat quantes de persones hi estan interessades, es constituirà la comunitat de regants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris