nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

ERC homenatja els Agermanats per quinzè any consecutiu en una trobada plena d'emoció

Convocà prop de 50 persones


Esquerra Republicana a les Illes va recordar ahir la revolta històrica dels Agermanats en un acte carregat d'emoció. L'espai elegit fou la plaça del Roser, on va viure Joanot Colom, un dels precursors de la rebel·lió de l'any 1521.

L'alçament dels Agermanats mobilitzà part de la societat mallorquina, sobretot els pagesos de la Part Forana i els menestrals de Palma, que es rebel·laren contra les injustícies socials i econòmiques de l'època. La revolta, emperò, fou esclafada i el cap de Joanot Colom va romandre penjat durant tres segles als carrers de Palma com a recordatori, perquè la gent sabés quin era el seu futur en cas d'aixecar-se contre el règim establert.

Alexandre Seguí és historiador i president de la secció local d'ERC a Ciutat. I durant la commemoració va fer un discurs en el qual convidava els mallorquins a mantenir «la memòria històrica, perquè ens ajuda a saber quin és el nostre passat i observar el present amb mirada crítica».

Joan Lladó, president d'ERC a les Illes, va ser l'encarregat de posar una corona de flors en una placa commemorativa de la figura de Joanot Colom.

De la seva banda, Jaume Santandreu, membre d'ERC i conegut lluitador pel benestar dels marginats, participà a l'homenatge amb una lectura poètica. Va llegir tres poemes seus, escrits ara fa una vintena d'anys en honor a alguns dels personatges (Joanot Colom, Simó Tort i Joan Crespí) de la revolta.

Cecili Buele, Bartomeu Mestre (expresident d'ERC a les Illes) i Cristina Castelló (regidora d'ERC al País Valencià), varen ser algunes de les personalitats que participaren a l'acte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris