algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

El PSM insta el Govern a «enterrar la destral de la batalla lingüística»

El PSM-Entesa Nacionalista va instar ahir el Govern balear a no recórrer la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears sobre el decret que exonerava del coneixement del català els funcionaris majors de 50 anys i a «enterrar la destral de l'enfrontament lingüístic» que des del seu punt de vista està esgrimint.

El portaveu de la formació al Consell de Mallorca, Antoni Alorda, va lamentar la intenció de l'Executiu autonòmic, feta pública divendres pel portaveu Joan Flaquer de presentar un recurs de cassació contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears per la qual s'anul·la l'esmentat decret.

Alorda va demanar que «reconsideri» aquesta postura i que «acati» l'acte, com que també «no continuï amb la provocació de mesures que van en contra, precisament, de l'equiparació de l'oficialitat entre les llengües catalana i castellana».

Com es recordarà, el TSJB va tombar el ja conegut com a «decret Rodríguez» per considerar-lo contrari al principi d'igualtat que consagra la Constitució i considerà que no té cap justificació la «discriminació» en l'exigència del coneixement de la llengua.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris