algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Mieras: «Les mesures sobre llengua necessiten sempre consens social»

La consellera de Maragall participà en el primer acte electoral del PSIB


Francesc Antich, secretari general del PSIB-PSOE i cap de llista al Congrés dels Diputats, va participar amb la mallorquina Caterina Mieras, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en la presentació oficial dels candidats socialistes al Congrés i al Senat per a les pròximes eleccions generals. L'acte va comptar amb l'assistència d'uns 900 simpatitzants de les diferents federacions socialistes de Mallorca que, ahir a la nit, van acudir al restaurant Es Fogueró.

Antich va declarar que el punt fort del seu programa serà «el desenvolupament del Règim Especial de Balears», a la vegada que va criticar amb duresa el «perjudici que ha causat el Govern del PP a les Illes».

D'altra banda, la consellera de Cultura de la Generalitat, Caterina Mieras, va declarar en relació amb la política lingüística del Govern: «Estic a favor de la discriminació positiva de la llengua catalana i cada ciutadà haurà d'elegir en les eleccions si està d'acord o no amb la política de Matas». Mieras va afirmar que no es pot arribar a un consens social «plantejant aquests temes en precampanya; no és el millor moment perquè sigui així».

D'altra banda, la consellera de la Generalitat va defensar la necessitat d'una cultura catalana, pròpia «del Països Catalans».

A la campanya que va arrencar ahir, Francesc Antich no va voler deixar de fer al·lusions a la política del president Jaume Matas com algú «que només encerta quan rectifica, com en el desdoblament de l'autovia a Manacor». Quant a l'autopista Inca-Manacor, Antich va qualificar el projecte de «no sostenible» tant des d'un punt de vista «econòmic, social i mediambiental».

Així mateix, va afirmar que «el Govern no ha resolt cap problema, el Règim Especial de Balear no s'ha desenvolupat i no s'ha resolt ni un dels problemes propis de la insularitat».

Antich va defensar la necessitat d'un tracte especial per a les Illes en matèria de transport, energia, turisme, etc»

De la mateixa manera, va destacar la importància de posar fi als «preus elevats» dels pisos, atendre als problemes derivats de la inseguretat ciutadana, incrementar la dotació de policies, incrementar la qualitat en el treball, que «avui» es caracteritza per la «temporalitat i la precarietat». Al costat de Francesc Antich van estar els candidats al Congrés dels Diputats, la menorquina María Gracia Muñoz i l'eivissenc José Ramón Mateos, com també els candidats a la Cambra Alta Joaquín Bellón i Joan Mesquida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris