algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

«UM és l'única possibilitat que Mallorca tengui veu a Madrid»

Maria Antònia Munar presentà a Montuïri els eixos programàtics

«Que diríeu si Unió Mallorquina s'hagués presentat en coalició amb el PP a unes generals? Sens dubte el PSM s'ha equivocat perquè no té cap sentit que un partit nacionalista vagi amb coalició amb un partit estatal. Per això, UM és avui l'única opció perquè Mallorca tingui veu a Madrid. És l'única opció de centre perquè tant la dreta com l'esquerra s'han radicalitzat en els seus plantejaments». Així es pronuncià ahir la presidenta d'UM, Maria Antònia Munar en la presentació a Montuïri del seu programa amb vista a les eleccions del 14 de març. Munar va estar acompanyada pels candidats al Senat, Dolça Mulet i Miquel Riera i el candidat al Congrés, Josep Lliteres.

«Ens presentam com l'única força de centre nacionalista i liberal. No anam coalligats amb ningú i només hem de retre comptes als ciutadans de Mallorca. Som l'única opció liberal per Mallorca perquè som l'únic partit de tot l'Estat integrat a la Internacional Liberal», afegí Munar.

Josep Lliteres fou l'encarregat de presentar els eixos programàtics. «Som el referent del mallorquinisme polític. L'únic referent. Som els únics que podem dir que Mallorca existeix, que hi ha una realitat econòmica i que fan falta una sèrie de canvis».

Així, entre aquests canvis UM vol «assegurar la nostra veu a les institucions europees en aquells temes que siguin de la nostra competència exclusiva, reformar el Senat perquè sigui una vertadera cambra territorial i introduir l'ús de totes les llengües de l'Estat en tots els actes del Congrés i el Senat». Unió Mallorquina també aposta per canvis estatutaris com l'assumpció de competències en policia autonòmica, la gestió de ports i aeroports».

Lliteres també explicà que «la nostra aposta per un nacionalisme econòmic ens obliga a reclamar el concert econòmic com a mecanisme de relació entre les Illes Balears i l'Estat. Això implica transferir l'Agència Tributària i l'Oficina del cadastre. Així, tots els imposts es recaptarien i gestionarien aqui, podent donar els millors serveis que els ciutadans es mereixen».

Respecte a la possibilitat de treure representació es mostraren molts optimistes. «Unió Mallorquina mai no havia estat tan a prop de tenir els vots necessaris i poder aconseguir un diputat. En el 2003 arribaren als 39.000 i només ens fan falta devers 40.000».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris