algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

El Govern té escolaritzats uns 5.000 menors estrangers «sense papers»

Dels 10.000 alumnes no espanyols a Balears, només la meitat té residència legal

La Conselleria d'Educació i Cultura té escolaritzats prop de 5.000 menors estrangers que no tenen el permís per residir legalment a l'Estat espanyol. Segons el Ministeri d'Interior, al nostre arxipèlag vivien amb data d'1 de gener del 2003 amb permís de residència 5.540 estrangers d'edat compresa entre 0 i 15 anys. De la seva banda, les dades que maneja la Conselleria d'Educació i Cultura apunten que a infantil, primària i secundària, el curs 2002/2003 hi havia prop de 10.500 alumnes estrangers escolaritzats a les Balears. Aquests alumnes tenien una edat aproximada d'entre 3 i 16 anys.

Fonts d'Educació afirmen que la situació d'aquests menors es deriva de diferents problemàtiques, com pot ser que els seus pares i mares no tenen el permís de residència o el de residència i treball. També, segons les mateixes fonts, pot ser que tot i que un dels seus progenitors puguin residir a l'Estat espanyol, encara s'estan tramitant els documents dels seus fills.

Amb tot , el cert és que la Conselleria d'Educació no demana com a requisit indispensable per a l'escolarització dels menors que ni aquests ni els seus pares o mares tenguin la residència en regla a l'Estat espanyol. El Govern tan sols demana el passaport dels progenitors o tutors dels menors i un certificat d'empadronament a qualsevol municipi de les Balears. Per la seva part, els ajuntaments no demanen la residència legal a l'Estat per poder empadronar cap estranger.

De qualsevol manera, des del punt de vista tècnic, la millor solució per aquests menors és que siguin escolaritzats, com recorda Educació. De fet, si no fos així aquests menors estarien «condemnats» a l'exclusió social, una situació encara més greu que l'actual. Així i tot, la problemàtica és ben complexa: els menors i les seves famílies viuen la incertesa de desconèixer el seu futur i l'administració ha d'assumir la seva integració.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris