muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

L'Arxipèlag té el segon col·lectiu de forans més vells de tot l'Estat

LL.L. Palma.
Les Balears tenen el segon col·lectiu d'estrangers més vells de l'Estat. Concretament, la població no espanyola que resideix a les Balears té una mitjana d'edat de 39 anys. Aquesta mitjana només és superada per la del País Valencià, on arriba a ser de 41 anys.

Precisament, les Balears i el País Valencià són les comunitats autònomes amb més pes relatiu dels estrangers d'origen comunitari, dels quals una gran part, no tots, són centreeuropeus, escandinaus i britànics ja retirats que han decidit viure els seus darrers anys a la Mediterrània. Aquesta circumstància fa incrementar la mitjana d'edat davant dels estrangers extracomunitaris que, majoritàriament, han vengut a les Balears a fer feina i són més joves.

La mitjana d'edat dels estrangers que resideixen a les Balears és notablement més alta que la dels que viuen a tot l'Estat, que tan sols és de 35 anys. De fet, a l'Estat hi ha gairebé el doble de menors de quinze anys que de majors de 64, mentre que a les Balears els dos col·lectius estan molt igualats, en prop de 5.500 cadascun.

Finalment, el grup d'edat majoritari, el que està en edat laboral (de 16 a 65 anys) està format per 49.803 ciutadans estrangers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris