nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

SYP invertirà 30 milions d'euros a renovar les botigues a les Balears

La cadena canviarà de nom pel divorci amb la cooperativa Consum

SYP invertirà enguany 30 milions d'euros per renovar i ampliar la seva xarxa de botigues a les Balears. Aquest és un dels primers punts del pla d'expansió de la cadena que contempla la construcció 10 nous establiments en el 2004, la transformació d'altres 10 cada any i assolir un creixement del 10% en la venda de productes.

El director general de Distribución Mercat -empresa mallorquina propietària de la xarxa de supermercats SYP-, Santiago Izaguirre, confirmà ahir «el bon estat» de la cadena a les Illes, després de l'anunci de separació de la cooperativa valenciana Consum del grup basc Eroski, alhora propietari del 100% de les accions de l'empresa Mercat.

Aquesta circumstàcia suposarà, emperò, el canvi de nom dels 149 establiments SYP a les Balears. Fet que quedarà resolt en dos mesos. «Segurament mantindrem el nom genèric, que és com se coneix la cadena a la Comunitat, i tan sols desapareixerà el de Cosum. Però el producte i la marca no canviaran i, molt menys, les persones i les garanties de servei», afirmà.

Pel que fa a la situació del negoci a les Illes i el futur dels 3.200 treballadors, Izaguirre assegurà que «res no canviarà». De fet, a més de l'ambiciós pla d'expansió previst per enguany, en matèria social «tenim vocació de créixer en llocs de feina i qualitat, per la qual cosa el nostre objectiu és assolir el 70% d'ocupació fixa». Segons dades de l'empresa Mercat, la xarxa de botigues SYP factura anualment al voltant dels 425 milions d'euros, dels quals 23 corresponen a la venda de productes de les Balears.

Així mateix, el mes d'abril la cadena obrirà un nou establiment al polígon de Can Valero. Amb una inversió de 4 milions d'euros sobre una superfície de 1.300 metres quadrats -el màxim autoritzat pel Govern-, aquest serà el supermercat més gran de la cadena SYP a les Balears. A més disposarà d'un pàrquing de 400 places. Sobre aquest tema, Izaguirre comentà que «es tracta d'un projecte que hem desenvolupat nosaltres, tot i que tenim com a soci Decathlon, amb qui compartim solar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris