algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Els antiautovia fan una marxa a peu sense permís de Delegació de Govern

Sortiren de l'estació del tren de Manacor en direcció cap a Petra pel traçat previst per l'autovia

77632

Els antiautovia arribaren a Petra per la carretera de Manacor, on ha de discórrer el traçat.

C.V./J.M.S. Manacor.
Sota el lema de «qui estima Mallorca no la destrueix. Qui estima Mallorca la defensa», unes 50 persones del Pla de Mallorca, d'Inca i Manacor es concentraren ahir a l'estació en una veu comuna i iniciaren una marxa a peu per rebutjar novament i exigir alhora la paralització del polèmic projecte d'autovia Inca-Manacor que impulsen PP i UM, tot i no estar autoritzada per Delegació de Govern. Ahir vespre la plataforma Autovia No encetà una marxa contra la iniciativa del Govern Matas que durarà tot aquest cap de setmana i pretén «encalentir motors» amb vista a la manifestació del proper dissabte dia 14 de febrer a Palma.

Delegació de Govern no ha autoritzat aquest acte per la carretera Manacor-Inca perquè els organitzadors han presentat «la comunicació de l'esmentada convocatòria en data d'avui -ahir pel lector- el mateix dia de la seva celebració, sense al·legar cap causa que justifiqui l'icompliment del període legal».

La marxa tingué el seu punt de partida a l'estació del tren de Manacor ahir a les 19:00 hores de l'horabaixa. En aquest indret es concentraren un conjunt destacat d'antiautovies que partiren cap a Petra a peu pel mateix traçat on precisament ha de discórrer l'autovia. Cap a les 21:30 hores, els marxaires arribaren a Petra. En aquest poble del Pla, afectat per l'autovia, més d'un centenar de manifestants escoltaren la lectura d'un manifest i després, com a cloenda de la caminada, encengueren un fogueró. Els marxaires tenien previst romandre a Petra tota la nit, on el batle, Joan Font, els obrí les Escoles Velles per dormir.

El manifest proclamat per la plataforma considera l'autovia com un «ultratge contra la voluntat i contra el futur de molta gent del Pla, d'Inca i de Manacor». Els antiautovia tornaren a carregar contra la política de l'actual govern dient que «si qualque cosa defineix la política territorial del Govern i del CIM és la manca d'honestedat». La marxa continuarà avui fins a Maria de la Salut i Ariany.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris