nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

Els escolars es preparen contra el foc

Més de 300 alumnes de La Salle del Pont d'Inca participen en un simulacre organitzat per la CAEB

Més de 300 alumnes del col·legi La Salle del Pont d'Inca participaren ahir en un simulacre d'incendi, organitzat per la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB). L'acte serví també per presentar el programa pilot que la patronal ha posat en marxa i que pretén «ensenyar als al·lots com afrontar situacions d'emergència en els centres escolars».

A les deu del matí, alumnes, professors i personal no docent del centre iniciaren les pràctiques, assistits per membres del centre d'emergències 112, Bombers de Palma i Policia Local. Tot i tractar-se d'un simulacre, tothom es prengué molt seriosament la situació i s'aconseguí complir amb el temps exigit per la normativa d'evacuació.

En acabar l'acte, el president de la CAEB, Josep Oliver, assegurà que «és fonamental contribuir a fomentar la cultura preventiva i el compliment de les normes com elements centrals d'una estratègia a curt, mig i llarg termini per millorar la seguretat i la qualitat de vida en el treball».

Aquest «novedós» pla d'emergències provat al col·legi La Salle del Pont d'Inca ha estat elaborat pel gabinet tècnic de Prevenció de Riscs Laborals de la CAEB, amb el suport de l'Institut de Salut Laboral (ISLIB) del Govern. Per aquest primer semestre del 2004, s'ha activat un programa en el qual s'explica als alumnes i professors la manera d'actuar en un cas d'emergència. De moment, són set els centres que s'han adherit al programa. La CAEB recorda que, segons la data de construcció dels centres, tots ells han de disposar d'uns mitjans mínims per a la protecció contra incendi, evacuació i primers auxilis. Aquesta és l'única manera que «quedi garantida la seguretat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris