nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Madrid adjudica per 198 milions les quatre dessaladores per a Balears

S'ubicaran a Andratx, badia d'Alcúdia, Ciutadella i Santa Eulàlia


El Ministeri de Medi Ambient ha adjudicat les obres de les quatre noves dessaladores previstes per a les Illes Balears. Aquestes infraestructures es localitzaran a Andratx, a la badia d'Alcúdia, a Ciutadella i a Santa Eulàlia. Els projectes, inclosos dins del Pla Hidrològic Nacional, disposen d'un pressupost de 198 milions d'euros.

Aquesta partida es gastarà entre la redacció del projecte, la construcció de les plantes, l'expropiació dels terrenys i l'explotació de les instal·lacions. Amb aquestes obres, el Ministeri de Medi Ambient pretén «garantir el subministrament d'aigua potable durant més de vint anys». La dessaladora d'Andratx s'ha adjudicat a la Unió Temporal d'Empreses, de la qual formen part Copisa Constructora Pirenaica i Ondeo Degremont. El cost de les obres ascendirà a 51'9 milions d'euros.

Pel que fa a les instal·lacions, la nova planta tindrà una producció diària de 14.000 metres cúbics, amb possiblilitat d'ampliar-la fins als 21.000 metres cúbics diaris. A més, es farà un transvasament per tal de connectar aquest subministrament d'aigua amb Calvià.

La població de Palma, Calvià i Andratx, ha crescut un 26 per cent en els darrers decennis. L'increment s'explica per la intensa activitat turística d'aquestes zones i la gran afluència d'immigrants. Amb la construcció d'aquesta nova dessaladora garantirà l'abastiment d'aigua a tots els habitants d'aquesta zona.

Pel que fa a la badia d'Alcúdia, el pressupost ascendeix a 61'9 milions d'euros. La seva producció també serà de 14.000 metres cúbics diaris. D'aquesta manera, la demanda d'aigua en les hores punta de les badies d'Alcúdia i Pollença quedaran satisfetes. I de passada, la zona litoral de Muro també es benificiarà de la seva construcció.

La dessaladora de Ciutadella costarà 41'8 milions d'euros i tindrà una producció diària de 10.000 metros cúbics d'aigüa dessalada, amb la qual quedaran solucionats els problemes d'abastiment que pateix la ciutat menorquina durant els mesos d'estiu, de gran activitat turística.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris