algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Flaquer diu que el decret Rodríguez no discrimina i recorrerà l'anul·lació

CCOO demana la dimissió del conseller, que l'Executiu no es planteja

El portaveu del Govern, Joan Flaquer, va anunciar ahir que l'Executiu presentarà recurs contra la sentència judicial que anul·la el decret Rodríguez, per considerar-lo contrari al principi d'igualtat en exonerar del coneixement de català els funcionaris majors de 50 anys. El gabinet autonòmic manté que el decret no és discriminatori i no es planteja la dimissió del seu impulsor, el conseller d'Interior José María Rodríguez, com ahir va demanar el sindicat CCOO.

Flaquer va assegurar que el Gabinet autonòmic «respeta i acata» la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB), però el recorrerà perquè no creu que sigui discriminatori. El portaveu va argumentar que hi ha «exemples reconeguts per sentències del Tribunal Constitucional» de casos similars i que en les proves d'accés a la Universitat per a majors de 25 anys les exigències no són les mateixes que en la resta de casos.

El responsable autonòmic defensà que la voluntat de l'Executiu amb aquest decret era la d'afavorir «un col·lectiu amb unes especials dificultats per accedir i complir els requisits» i això només es demostra «amb la pràctica i el temps». Flaquer va assegurar que el Govern no s'ha plantejat suprimir l'exigència de coneixement del català a totes les provisions de llocs de treball i descartà la dimissió del conseller d'Interior, José María Rodríguez.

El sindicat CCOO, que havia interposat el recurs contra el decret, va exigir ahir públicament la dimissió del conseller d'Interior, José María Rodríguez, com a pas necessari perquè es pugui reemprendre la negociació col·lectiva, que aquest «està dinamitant» amb la «imposició» de mesures i decrets, que han portat el sindicat a interposar des de setembre 15 contenciosos.

El responsable d'acció sindical de CCOO, Xisco Lillo, mostrà ahir la seva satisfacció per la sentència del TSJB i va defensar que aquest és un dels motius perquè el conseller dimiteixi o, en el seu defecte, sigui destituït pel president del Govern, Jaume Matas. El responsable sindical va acusar Rodríguez de portar el Govern cap a una «dinàmica de confrontació i no de negociació» amb els sindicats i d'obrir una «esquerda» en l'accés a la funció pública, quan aquesta s'havia normalitzat.

Per al sindicalista, el decret del català que ara s'ha anul·lat exemplifica aquesta «dinàmica de confrontació» perquè només ha servit per obrir un procés de «crispació» en un assumpte que fins ara no havia generat conflictes. Lillo recordà que l'actuació de Rodríguez ha comportat la interposició de 15 contenciosos, per modificacions en la relació de llocs de treball o per l'ús del català a l'administració, com el Decret 162/2003, que rebaixa les exigències de coneixement de la llengua pròpia als treballadors públics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris