nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

La nova TV serà en 'balear' però tindrà programació en castellà

El Govern diu que servirà d'«instrument» per potenciar les modalitats

El Govern balear vol que la llengua vehicular de la futura radiotelevisió autonòmica balear sigui el català, en les modalitats pròpies de les Illes Balears, però no descarta introduir programació en castellà. Així ho va avançar ahir el portaveu de l'Executiu, Joan Flaquer, qui advertí que l'ens públic serà un «instrument claríssim» per «potenciar» les varietats dialectals de l'arxipèlag.

«El que volem que escoltin els nostres ciutadans és el català que se xerra a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera i no el de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona», va assegurar el portaveu. «El Govern té les idees molt clares i es vol reafirmar en aquest compromís», va dir, «estam tranquils perquè la gent sap de què parlem».

Flaquer va considerar que encara és prest per definir completament el model de la nova televisió, va apuntar que no s'ha concretat com s'aplicaran les modalitats lingüístiques i no va descartar que una part de la programació sigui en castellà. El portaveu va admetre que les emissions es podrien qualificar de bilingües i va repetir que el PSOE també estaria d'acord en la incorporació del castellà al nou ens autonòmic.

El responsable va explicar la decisió d'ajornar la constitució del consell d'administració de la radiotelevisió autonòmica i el nomenament de Maria Umbert com a directora per la «voluntat d'assolir el màxim diàleg i consens» amb la resta de forces. Segons Flaquer, la prova d'aquesta voluntat seria que el Consell de Govern hauria pogut nomenar ahir mateix Maria Umbert -el portaveu va treure importància al fet que fos monolingüe- com a directora i no ho va fer.

El conseller es mostrà convençut que hi haurà acord per crear el nou consell d'administració de l'ens «sempre que les altres parts implicades ho vulguin». Finalment, explicà l'absència de redactors en l'organigrama del nou ens perquè la nova televisió no emetrà fins l'any que ve i «quan es necessiti un altre tipus de personal perquè les emissions hagin de començar es procedirà a altres contractacions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris