muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

El Govern equipararà els salaris de l'ensenyament públic i el concertat

El procés comença de manera progressiva a partir d'enguany i acabarà el 2007

77958

Fiol va comparèixer ahir després del Consell de Govern per explicar el nou acord.

El Consell de Govern aprovà ahir l'acord que suposa l'equiparació dels sous dels professors de l'ensenyament concertat amb els del públic. L'Executiu Matas prengué aquesta decisió 24 hores després que la constituïda Assemblea per la Llengua fes una crida als centres escolars perquè es mobilitzin en la defensa de la llengua catalana.

El conseller d'Educació, Francesc Fiol, assegurà que l'increment salarial es farà de manera progressiva i amb efectes retroactius des del gener de 2004. L'equiparació es completarà el 2007. L'homologació suposarà una despesa de 3.805.000 euros per enguany, i una inversió total de 17.500.000 els quatre anys que durarà el procès. La mesura afectarà 2.850 professors i 111 centres concertats. L'equiparació es basa en un acord signat per tots els sectors el passat 15 de desembre.

Els docents de primària cobraran 47'22 euros més cada mes el 2004. Aquest mateix increment es mantindrà successivament fins el 2007. Els professors de primer d'ESO tindran un augment de 73'26 euros mensuals; els de segon cicle d'ESO i els titulars de Formació Professional, de 47'85; els de batxillerat, 27'66 i els agregats d'FP (encarregats de les classes pràctiques), 45'23.

Per Fiol, el president Matas signarà aviat l'acord amb els representants del sector. Al 2007 s'haurà completat un 99'4 per cent de l'equiparació salarial, ja que, segons Fiol, «és impossible assolir la igualtat completa per qüestions legals».

L'acord es pactarà amb representants dels sindicats STEI, UGT i CCOO, com també amb les patronals de l'educació concertada; Educació i Gestió (representants dels centres de l'Església Catòlica), Fei Pime (representant de les escoletes) i UNAC (representant de centres per a persones discapacitades).

Fiol remarcà que el Govern respongué a «una demanda històrica» i afegí que «l'anterior Govern havia elaborat un esborrany semblant, però no el va arribar a aprovar». El finançament d'aquest acord suposa «un esforç extraordinari», segons el conseller, perquè «s'ha hagut de disposar de fons que no estaven inclosos en els pressuposts d'Educació».

D'altra banda, Fiol considerà «desproporcionada» la reacció de l'Assemblea per la Llengua, que mou a mobilitzacions en els centres escolars en defensa del català. Explicà que el Govern «respecta» la decisió de les associacions i col·lectius que integren la plataforma, tot i que «les mesures contra les quals pretenen mobilitzar-se no suposen cap retrocés ni una agressió al català».

El conseller portaveu, Joan Flaquer, informà que el Govern recorrerà la sentència del TSJB que tira per terra el decret que eximia els funcionaris majors de 50 anys de conèixer el català.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris