bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Cort presentarà al·legacions per «reduir» l'impacte del segon cinturó

Els veïns dels barris afectats afirmen que el projecte ha anat «millorant»

La batlessa de Palma, Catalina Cirer, s'ha compromès a presentar al·legacions al traçat de la II fase del segon cinturó per «reduir al mínim» l'impacte visual i acústic de la infraestructura. Després de la reunió que mantingueren, el passat dijous, diferents responsables de l'equip de govern consistorial amb dirigents veïnals de Son Sardina-sa Garriga i Son Espanyol, Cort va fer un anunci: «intentarà» que el tram de la via que unirà les carreteres de Sóller i de Valldemossa es construeixi «en trinxera» i no elevat, tal i com està previst en el disseny actual.

Si tècnicament no fos possible aplicar aquesta mesura, la segona opció passaria per instal·lar «pantalles vegetals» que protegirien les zones limítrofs. Els representants de les associacions de veïns consideren un avanç aquests compromisos, a la vegada que reconeixen que «dins el mal que es farà a l'entorn, s'ha de dir que el projecte ha anat millorant amb el temps», en referència a les modificacions aprovades fins ara, que allunyen l'obra del poble de Son Sardina i la desvia de la rotonda de Son Espanyol.

Cal recordar que la fase II del segon cinturó de Palma té un pressupost inicialment aprovat de 33,6 milions d'euros, dels quals 605.500 euros van destinats a la interacció paisatgística. La longitud prevista de la infraestructura és de 4.335 metres i els enllaços prevists són quatre: amb la carretera de Valldemossa, amb el polígon de Son Castelló, la carretera de Bunyola i un semienllaç a la carretera de Sóller. Les obres de construcció del vial s'iniciaran al 2004.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris