bruma
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Balears obre el segon centre públic d'atenció a toxicòmans de l'Estat

La nova «Sa Placeta» té un 50% més de places que l'anterior instal·lació

La vicepresidenta del Govern balear, Rosa Estaràs, va inaugurar ahir el nou local de Sa Placeta, un centre de baixa exigència per a toxicòmans actius en risc d'exclusió social, que és l'únic de l'Estat espanyol, junt a un altre que hi ha a Madrid.

Segons Estaràs, aquest centre «implica un canvi de model en l'atenció a aquest col·lectiu i ha de ser el centre de referència per als drogodependents sense sostre de Mallorca». El centre serà gestionat a partir d'ara per la Creu Roja.

A diferència de l'anterior centre de toxicòmans que hi havia junt a La Misericòrdia, aquest estarà obert les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. A més, disposa d'una sala de trobada, una altra sala de despatxos, tres habitacions amb lliteres, set banys i bugaderia i capacitat per a 60 usuaris, quan l'anterior només en tenia per a 40.

D'altra banda, com a centre de dia oferirà un horari d'atenció de 9.00 a 21.00 hores (l'anterior local obria de 17.00 a 20.00 hores), «de manera que les persones malaltes o que no es trobin bé podran passar el dia a les instal·lacions del centre», va explicar la directora de Serveis Socials, Catalina Borrás.

El centre de dia disposa d'una sala on s'oferirà als usuaris informació i orientació, higiene personal i neteja de roba, estada ambulatòria i possibilitat de descans i alimentació. A les instal·lacions es dispensaran preservatius i intercanvi de xeringues, s'oferirà educació per a la salut, atenció social i un programa de reducció de danys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris