bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El sòl urbà al Pla territorial creix 66 km2, deu vegades Son Sant Joan

El GOB critica que es perd una oportunitat per desclassificar terreny

El GOB denuncià ahir que el Pla territorial permet un increment de la urbanització a Mallorca de 66 quilòmetres quadrats. L'entitat ecologista va presentar ahir un estudi de mans dels professors Onofre Rullan i Macià Blázquez, aquest darrer també president de l'organització.

El passat 1 de desembre, el ple del Consell de Mallorca va aprovar inicialment el Pla territorial de Mallorca (PTM). Fins dia 27 de febrer, el Pla és en període d'exposició pública a efectes d'al·legacions. Rullan explicà que aquests 66 quilòmetres urbans més que permetrà el PTM «és 55 vegades el centre antic de Palma, 10 aeroports com el de Palma i 6 vegades l'illa de Cabrera».

El resultat, segons l'exdirector general de Costes del Govern, és que «hi ha un 43 per cent d'increment de la urbanització», fins els 221 quilòmetres quadrats, espai que equival a «tres vegades l'Illa de Formentera o 15 vegades el terme de Costitx».

Segons el GOB, aquest creixement és innecessari ja que «hi ha un parc construït de 1.411.573 places i un parc potencial de 3.000.007 places, quan la demanda fins el 2016 només s'espera que augmenti amb 121.011 places».

Pel GOB, és absolutament decebedor que el Pla Territorial de Mallorca no tracti la necessària reducció del sòl urbà i urbanitzable de Mallorca ni que no regula el ritme de creixement. Blázquez va assegurar que si no s'actua amb una reducció del sòl urbà i urbanitzable «serà una ocasió perduda». Fins i tot, el GOB va més enllà i assegura que «des del nostre punt de vista el Pla territorial hauria d'acordar la desclassificació de sòl i alhora establir un sistema de quotes a fi d'abordar el ritme de creixement». De fet, el professor Rullan afirma que «el sòl urbanitzable a Mallorca s'hauria d'eliminar».

Finalment, el grup conservacionista recorda que «actualment a Mallorca hi ha un total de 19.913 hectàrees classificades com a sòl urbà i urbanitzable, de les quals n'hi ha 16.277 d'ocupades i 3.636 de vacants (sense edificar)».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris