algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Agricultura crearà un registre digitalitzat d'explotacions per saber qui és qui al camp balear

Agilitarà les subvencions i servirà de base per fer les eleccions a les cambres agràries

El Govern balear està enllestint un decret per reorganitzar el registre d'explotacions agràries de les Illes que preveu una base de dades digitalitzada. D'aquesta manera, l'Administració aconseguirà un perfil aproximat de l'activitat agrària que li permetrà, per un costat, agilitar el pagament de subvencions a través d'una targeta informàtica que contendrà tota la informació i, per l'altre, tenir una base per decidir com es faran les eleccions a les cambres agràries.

El registre, que es vol tenir acabat aquest any, permetrà «saber qui és qui» al camp balear: es coneixerà les dimensions de les explotacions, les activitats que s'hi realitzen o quins són els pagesos que tenen com a prioritat l'agricultura. Aquesta informació facilitarà els tràmits administratius i servirà per desenvolupar una futura llei de cambres agràries que haurà de possibilitar eleccions.

La consellera d'Agricultura, Margalida Moner, es va entrevistar ahir amb el secretari general d'Unió de Pagesos, Pere Calafat, qui va demanar que en les eleccions a cambres se segueixi el criteri d'«un pagés, un vot». La futura llei de cambres partirà de l'avantprojecte elaborat pel Pacte, que no va tirar endavant per manca d'acord en el sistema de vot.

El Govern, a través de la Llei d'Acompanyament dels Pressuposts, va dissoldre les cambres agràries locals i només en va deixar una per illa i una altra d'interinsular. A partir d'ara, l'Executiu determinarà com es reparteixen els béns de les cambres locals, a través d'un decret al qual podran presentar al·legacions les diverses associacions.

La consellera es va comprometre amb la Unió de Pagesos a reactivar la producció integrada -que empra menys productes fitosanitaris- per tal que els productes agrícoles més respectuosos amb el medi ambient puguin sortir al mercat amb un etiquetatge propi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris