algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Govern no reduirà les hores lectives de català amb l'aplicació de la LOCE

Asseguren que no es perdran llocs de feina entre els professors de música i de plàstica

88556

Ahir es realitzaren unes jornades tècniques amb la secretària d'Educació, Isabel Couso, i els directors de centre.

CATI ROIGPalma.
La Conselleria d'Educació i Cultura ja ha elaborat un esborrany de l'aplicació de la Llei de la Qualitat de l'Ensenyament (LOCE) que ahir va exposar a unes jornades amb els directors dels instituts de les Illes. El document, tal com explicà la directora general d'Ordenació i Innovació Educativa, Joana Rosselló, no suposarà una reducció de les hores de català, ja que l'esborrany pretén fomentar «les assignatures instrumentals com el català, el castellà i les matemàtiques».

Així, a partir del pròxim curs, les escoles impartiran quatre hores setmanals de cadascuna de les llengües de la Comunitat. D'aquesta manera, el Govern pretén solucionar un dels decrets més polèmics que acompanyen la LOCE que obliga els centres a impartir quatre hores de castellà al primer cicle de primària, tres i mitja en el segon i tercer cicle de primària i tres a l'ESO.

Aquest punt de la LOCE despertà les inquietuds de molts educadors i col·lectius de defensa de la llengua pròpia, que consideraren que aquesta norma provocaria que les comunitats amb dues llengües oficials com la nostra haguessin d'incrementar el nombre d'hores lectives o reduir les d'altres matèries.

Precisament, un dels punts que s'han reflectit al document és la unificació d'hores lectives a 32 a tots els cursos que amb l'actual llei oscil·laven entre les 31 i les 33 setmanals. També a partir del curs que ve les assignatures de societat, cultura i religió passaran de tenir una hora i mitja setmanal a tenir-ne una a tots els cursos.

Un altre dels punts que han despertat més suspicàcies ha estat la possible reducció de les hores lectives de les matèries artístiques. La nova llei redueix de les quatre hores actuals de plàstica que es cursen a primer d'ESO a tres i elimina les dues hores que s'impartien de música. Aquesta reducció, segons Rosselló, es tracta de compensar a segon d'ESO que no s'imparteix cap hora de plàstica i en canvi es passa de dues a tres hores de música.

A partir de tercer d'ESO existiran els anomenats itineraris, per una banda, el tecnològic que inclourà tres hores de plàstica i el científic humanístic que tindrà tres hores de música.

Ja a quart d'ESO, els itineraris són tres: el científic, l'humanístic i el tecnològic. L'humanístic inclou l'assignatura de música, mentre que el tecnològic l'educació plàstica. A més, els alumnes podran triar una assignatura optativa de tres hores d'un altre itinerari. Això, segons Rosselló, sumat a l'Escola d'Arts i Oficis i el Conservatori de Música evitarà que es perdin llocs de feina entre els professors d'arts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris