muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

L'autòpsia revela que Maria Isabel fou assassinada al mateix lloc on aparegué

La dona presentava múltiples cops a tot el cos, alguns d'ells considerats de defensa

69706

L'assassí i la seva víctima anaren amb cotxe fins a la finca es Barranc, que es troba entre Puntiró i s'Hostalot.

J.J./G.P.Palma.
L'autòpsia practicada al cadàver de Maria Isabel Ferrer, la dona maltractada, revela que fou assassinada al camí on va aparèixer el seu cadàver, morí per un traumatisme cranio-encefàlic obert, i intentà defensar-se de l'agressor.

Aquestes són dues de les conclusions que es desprenen de l'autòpsia que es va practicar ahir al cadàver de la dona a l'Institut Anatòmic Forense de Palma. El cos fou trobat al voltant de les 12.10 hores del passat dimecres enmig d'un camí a la finca des Barranc, en una zona de muntanya baixa, entre s'Hostalot i Puntiró.

L'assassinat es cometé amb gairebé tota seguretat divendres, dia en què desaparegué Hamir Guezzar, el company de Maria Isabel Ferrer Segura. Aquest individu, que ja havia estat denunciat per maltractaments un any abans, fugí al seu país natal, Marroc, de forma precipitada i des d'allà telefonà a la família de Maria Isabel per facilitar pistes del lloc on havia abandonat el cadàver.

Hamir, de 28 anys, suposadament anà amb cotxe amb la dona fins al camí de Puntiró i li va donar un primer cop amb una pedra al cap. La víctima quedà semiconscient i va anar trontollant pel camí amb el cap obert i sagnant de forma abundant.

Uns seixanta metres més endavant l'assassí s'enrabià amb ella i li propinà diversos cops que li provocaren una gran hemorràgia i li desfiguraren el cap i el crani. Tot seguit va deixar el cadàver al camí, sense preocupar-se molt per amagar-lo, i fugí.

Segons l'autòpsia, el cos de Maria Isabel, que era mare de dos fills, un de deu mesos i un altre de pocs anys, presentava múltiples cops en diferents parts del cos, alguns d'ells considerats de defensa, i per tant va intentar defensar-se de l'agressor.

Dos motoristes del Cos Nacional de Policia foren els qui trobaren el cadàver tombat de cara amunt amb grans taques de sang i cobert amb bosses de plàstic. Al principi es va pensar que Hamir va poder haver assassinat Maria Isabel en un altre lloc i després va traslladar el cadàver fins a la finca, però va quedar aclarida ahir després de l'autòpsia, que va confirmar que el brutal crim es va cometre al lloc on va aparèixer el cos.

Al camí es van trobar nombroses taques de sang a la terra, l'herba i les pedres que envoltaven el cadàver. L'accés al lloc del crim és possible des de l'entrada principal des Barranc, el deixat del qual estava tancat però sense el pany, o des dels terrenys de la part de darrere de la finca, que està envoltada dels hivernacles de Son Ferriol.

Ahir es va formalitzar la reclamació a través d'Interpol per aconseguir la detenció del marroquí Hamir Guezzar, principal sospitós de l'assassinat. Una dada molt important és que encara que el sospitós sigui detingut al Marroc el judici pel crim es farà a Palma, malgrat que les autoritats magribines no concedeixen l'extradició, cosa normal en aquests casos. Així, si fos condemnat, Hamir Guezzar compliria en una presó del Marroc la condemna que li imposassin a Espanya.

També hi ha la possibilitat, assenyalada per experts en el tema, que en el cas que el sospitós cregui que pot ser localitzat i detingut al seu país, decideixi abans tornar a Espanya per així complir la condemna a una presó d'aquí, abans que fer-ho en una marroquina on les condicions són molt més dures i inhumanes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris