nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Joan Font: «El poble no està dividit però hi ha gent que fomenta la crispació»

El batle analitza el municipi que viu contínues polèmiques

El tren no va dividir el nucli urbà, però sí els veïns de Petra. Des d'aleshores el poble ha viscut diferents polèmiques que han causat una crispació impròpia del nucli del Pla. L'autovia i fins i tot agressions amb rerefons polític, en són només alguns exemples. El batle Joan Font (PSM) analitza la situació.

- Està dividit el municipi?
- No crec que estigui dividit però hi ha un grup de persones que identific amb el PP que s'encarrega de fomentar la crispació des de les eleccions municipals amb diferents actuacions. Per exemple amb el cas de l'escoleta. Un regidor del PP a títol personal presenta un contenciós i, automàticament, la Conselleria d'Educació atura el projecte, però el procés s'agreuja quan la d'Hisenda que tramitava el crèdit ens diu que té ordres d'aturar l'expedient perquè s'havia presentat un contenciós. El PP de Petra i algunes conselleries del Govern estan amb una actitud de total bloqueig a la Sala i tot això amb el suport de cert mitjà de comunicació.

- Creis que el tren fou el detonant d'aquesta situació?
- El PP usà el tren només per començar a crear crispació perquè al PP li era ben igual per on passàs el tren i prova d'això és que un diputat seu, Antoni Pastor, digué en el Parlament que de cap manera el tren passaria per l'antic traçat i això està en les actes.- Com són les relacions entre la Sala i les administracions superiors?
- No a totes les conselleries, però a segons quines àrees de gestió del Govern no hi ha cap col·laboració amb l'Ajuntament. Una prova n'és que Serveis Ferroviaris havia d'arreglar una sèrie de deficiències del tren acordades amb el Pacte de Progrés però no ens diuen res i la gent no pot entrar a les seves finques i altres s'inunden. Només per respecte als ciutadans de Petra aquesta gent hauria de canviar. Tot aquest bloqueig està mogut pel PP de Petra, concretament per Joan Font Rosselló.- Han col·locat la bandera d'Espanya en un lloc preferent tal com els ho ordenà Delegació de Govern?
- Als veïns de Petra no els importa on està col·locada una bandera però sí que es gastin milers de milions d'euros en autovies mentre els camins de fora vila de tot el Pla de Mallorca estan fets un desastre; els preocupa més la inseguretat que pateixen a la zona de marxa.- La Sala interposa un contenciós contra l'autovia. Es veuen capaços d'aturar el projecte?
- No és impossible però tampoc és fàcil i més si tenim en compte la complicitat entre UM i el PP; per molt que UM digui que no és cosa del PP, la primera passa la va fer el CIM modificant el Pla de carreteres. M'agradaria saber què pinta UM amb el nacionalisme espanyol del PP. Mai un Govern havia estat tant de dretes a tots els nivells. L'autovia és un projecte tan brutal i poc lògic que al principi vaig pensar que era un globus sonda que amollaven per fer altres coses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris