nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

El PSM vol que no s'edifiqui a la muntanya de l'urbanització del Vilar

L'espai públic projectat a la zona desapareix del Pla territorial

El PSM demana al Consell que protegeixi i no deixi construir a la part alta de la urbanització el Vilar de Pollença. Precisament, aquesta serà una de les al·legacions que els nacionalistes presentaran al Pla territorial de Mallorca amb el qual desapareix una zona verda pública que durant l'anterior legislatura l'exconseller d'Ordenació del Territori del Consell, Josep Melià, preveié a la part alta del Vilar.

Així, aquesta zona verda pública projectada al Vilar desapareix del Pla territorial i aquest indret queda afectat per al pla parcial de la urbanització que s'aprovà l'any 1983 i contempla aquesta zona com a urbana. La cap de llista dels Progressistes per les Illes, Nanda Ramon, i el regidor de Pollença Gabriel Cerdà, acompanyaren ahir el portaveu del PSM al Consell, Antoni Alorda, fins a la urbanització per explicar el seu posicionament respecte del Vilar i el Pla territorial.

Alorda digué que «creim que era millor la proposta de Melià» i afegí que «tenim el problema de la moratòria del CIM que no afecta aquest indret; així es poden presentar llicències i suposaran drets indemnitzables». D'altra banda, els nacionalistes mostraren ahir la seva preocupació pel fort impacte visual que suposaria construir a la muntanya.

Segons el PSM, el cas de la urbanització del Vilar és un de tants que demostra que el Pla territorial no serveix per reconduir el model territorial de l'Illa. Per la seva part, Gabriel Cerdà digué ahir que «el Vilar s'ha construït en un 40% i no té sentit que s'urbanitzi més, el Pla territorial ha de ser una eina de creixement sostenible i no ho demostra de manera contundent».

La urbanització del Vilar començà a construir-se durant la dècada dels anys 70 i a la part alta de la urbanització només es començaren a construir el vials. En el conjunt de la urbanització s'hi poden arribar a fer fins a 90 xalets.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris