algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Les obres del pas soterrat al costat de l'estació estaran acabades l'any 2006

SFM invertirà més de 6 milions d'euros, construint també un aparcament de 196 places

65478

Pons, Cabrer i Rotger a l'acte de la signatura del conveni.

La consellera Mabel Cabrer i el batle Pere Rotger signaren ahir el conveni entre Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i l'Ajuntament d'Inca per dur a terme la supressió del pas a nivell existent al costat de l'estació amb la construcció d'un pas soterrat entre els carrers Germanies i Francesc de Borja Moll, la construcció d'un aparcament soterrat de 196 places a la plaça del Campet des Tren i la reordenació de la superfície d'aquesta plaça amb instal·lacions esportives i infantils.

L'SFM assumirà el cost total de les obres, que segons l'avantprojecte pujarà als 6.195.191,04 euros. El gerent d'SFM, Rafel Pons, també assistí a la signatura del conveni i explicà que les obres es podran adjudicar en el segon semestre d'enguany i que l'actuació que durarà més, la construcció del pas soterrat, podrà estar acabada en un any i mig d'execució.

El batle Pere Rotger destacà ahir que el projecte suposarà «l'eliminació d'una barrera històrica de la barriada de Crist Rei respecte de la resta de la ciutat», i de la mateixa manera que Pons, la millora de la seguretat a la zona i de la circulació de vehicles i trens.

El pas soterrat consistirà en dues entrades diferenciades per a vehicles en cada sentit, amb una longitud d'uns 65 metres, que desembocaran en els carrer Germanies i Francesc de Borja Moll. També hi haurà un pas davall la línia del tren per a vianants.

Segons el conveni signat ahir, SFM gestionarà durant un termini de 35 anys l'aparcament soterrat que es construirà al costat de les estacions de tren i autobusos. Després d'aquest termini, la instal·lació passarà a mans de l'Ajuntament. La consellera Mabel Cabrer explicà que amb aquest aparcament es pretén fomentar l'ús del transport públic i que els usuaris de tren i autobús podran accedir a descomptes i abonaments per utilitzar l'aparcament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris