nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Àlvarez decidirà si obre expedients pels casos Son Espases i Megapark

Cirer ordena al responsable de Funció Pública que valori els informes

La decisió sobre la possible obertura d'expedients disciplinaris als funcionaris relacionats amb els casos Son Espases i Megapark correspondrà, finalment, al tinent de batlessa de Funció Pública, Pedro Àlvarez. Així ho ha decidit la batlessa de Palma, Catalina Cirer, després d'estudiiar les informacions reservades elaborades pel secretari de l'Ajuntament.

Lluny d'arxivar les «causes» iniciades i donar per finalitzades les investigacions, Cirer observà indicis d'irregularitats en les actuacions dels treballadors municipals relacionats amb la compra de Son Espases, per una banda, i la concessió de llicències al complex Megapark, per l'altra. En conseqüència, la primera edil va tornar a remetre, ahir mateix, la documentació al secretari amb l'ordre explícita que es faci arribar a Àlvarez «perquè obri en funció del que es conclou als informes».

Serà, doncs, el departament de Recursos Humans -integrat a la Regidoria de Funció Pública- l'encarregat de decantar-se per una de les tres possibilitats que ara mateix s'albiren. 1: Arxivar els informes i tancar els «casos» administrativament parlant; 2: Obrir expedient disciplinari als funcionaris que hagin comès les presumptes irregularitats i 3: Remetre a la justícia ordinària les informacions elaborades, en cas que s'observin indicis de delictes. En aquest sentit, i segons afirmaren fonts de l'Ajuntament, la darrera via de les esmentades és la que menys possiblitats té d'avançar.

En referència a les conseqüències que aquest procés d'investigació interna pot tenir pels funcionaris afectats, la batlessa mostrà el manual de cautela i es limità a indicar que no havia donat cap instrucció política i que «ara mateix tot està sota secret i a l'àmbit administratiu». A la pregunta sobre si faria públiques les conclusions del secretari, Cirer sentencià que «tot té els seus terminis i cada cosa es coneixerà al seu temps».

Cal recordar que les esmentades informacions reservades varen ser encarregades per la mateixa batlessa, després de les polèmiques suscitades entorn a l'operació de Son Espases i el cas Megapark.

La compra de la finca del futur hospital de referència va estar envoltada de les sospites de l'oposició sobre la «parcialitat» dels informes que aconsellaven la seva adquisició. En el que fa a la concesió de llicències a la discoteca Megapark, els grups municipals d'esquerra acusaren alguns funcionaris d'Urbanisme d'atorgar tracte de favor al propietari del complex, Bartomeu Cursach.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris