muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

La Sala obre més de 130 infraccions urbanístiques en set mesos de govern

El departament d'Urbanisme ha tramitat 430 llicències d'habitatge


La disciplina urbanística s'imposa a l'Ajuntament de Manacor. Des del passat mes de juny, moment en què després de les eleccions municipals el PP entrà a governar el Consistori, s'ha reactivat el control sobre les llicències d'obres arreu del municipi. D'ençà que el batle, Antoni Pastor, es troba al capdavant del departament d'Urbanisme s'han obert més de 130 expedients d'infracció urbanística, que afecten tant el sòl rústic com el sòl urbà, i són les primeres les infraccions més detectades.

Aquests 132 expedients d'infracció urbanística que han passat per Comissió de Govern a l'Ajuntament de Manacor, s'emmarquen dins un context on el departament d'Urbanisme ha tramitat i s'han concedit un total de 430 llicències d'obra per construir habitatges tant a sòl rústic com a sòl urbà.

Cal afegir, no obstant això, que la majoria dels 130 expedients d'infracció urbanística oberts no tenen un caràcter greu i en cap dels quals s'ha iniciat un expedient de demolició. Una de les més destacades llicències d'obres que ha concedit l'Ajuntament de Manacor és el permís per construir una residència geriàtrica a Portocristo d'iniciativa privada i el projecte de la qual s'estructura a partir d'apartaments individuals.

Les grans urbanitzacions que s'han consolidat més recentment a la costa manacorina, com és el cas de la macrourbanització de Cala Anguila i a la zona costanera de Cala Magrana, ja tenien llicència d'obres concedida de la passada legislatura. Unes urbanitzacions que tot i comptar amb la pertinent llicència constructiva, en el seu moment varen generar una gran polèmica perquè es construïren a pocs metres de la línia de la mar.

Mentrestant, dins el centre urbà de Manacor, l'afany constructiu continua essent vigent i el paisatge de grues i ciment encara envaeix molts solars que estaven desocupats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris