nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

El nombre de dones mortes per la parella creix més d'un 30% el 2003

L'any passat hi hagué 68 víctimes mortals per violència domèstica

Un total de 68 dones moriren l'any 2003 com a conseqüència de la violència domèstica, davant les 52 víctimes mortals que hi ha hagut a l'exercici precedent, fet que suposa un augment del 30,7 per cent, segons dades publicades ahir per l'Institut de la Dona. A més de les 68 dones assassinades pels seus actuals o antics cònjuges o companys sentimentals, tretze homes més van morir per aquesta mateixa causa durant l'exercici anterior.

Davant les 68 dones mortes el 2003, durant 2002 es van comptabilitzar oficialment 52 víctimes mortals i el 2001 la xifra es va elevar a 54, d'acord amb la web de l'Institut de la Dona, que elabora les dades a partir de la informació facilitada pel Ministeri de l'Interior. Per comunitats autònomes, el major nombre de morts correspon a Andalusia (15), seguida de Catalunya (8); Balears i Comunitat Valenciana, sis cada una; Canàries i Madrid, amb cinc cada una, i Castella i Lleó (4).

A continuació se situen Aragó, Galícia i Múrcia, amb tres víctimes mortals en cada una d'aquestes comunitats; Navarra, Castella-la Manxa i La Rioja, dues cada una; i Astúries, Cantàbria, Extremadura i Ceuta, amb una cada una, mentre que a Melilla no es va produir cap d'aquestes accions amb resultat de mort.

Gener, agost i novembre van ser els mesos de 2003 dels més luctuosos en aquest tipus d'esdeveniments, amb vuit, nou i deu morts de dones, respectivament, al costat del març i els maig, amb set cada un. Fins dia 5 del present mes de febrer, ja han perdut la vida com conseqüència de la violència exercida pels homes un total de quatre dones, dues d'elles a Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris