algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El judici es farà a Palma tot i que l'assassí sigui detingut al Marroc

P.M./J.J. Palma.
El judici per l'assassinat de Maria Isabel Ferrer es farà a Palma, malgrat que el sospitós sigui detingut al Marroc i per tant no serà extradit. El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 11 de Palma, que incoa el sumari del cas, ha dictat una ordre internacional de recerca contra Hamir G., el marroquí de 28 anys que era el company sentimental de Maria Isabel Ferrer, i és el principal sospitós del seu assassinat.

En aquest cas concret, en tractar-se d'un ciutadà marroquí que es troba al seu país, hi ha dos procediments per a la seva localització i detenció. En el primer cas la Policia espanyola pot sol·licitar la localització de Hamir G. a través d'Interpol, fet que suposaria el procediment més ràpid. El segon cas seria el de sol·licitar una comissió rogatòria, una vegada localitzat, perquè o bé el jutge, el fiscal i policies espanyols es traslladassin al Marroc per prendre declaració al sospitós.

Aquest procediment és molt més llarg i trigaria a resoldre's entre tres a sis mesos. En primer lloc, el jutge instructor de Palma ha de cursar la petició de la comissió rogatòria i enviar-la al Ministeri de Justícia. D'allà es trasllada al Ministeri d'Afers Estrangers i s'envia al Ministeri d'Afers Estrangers de Marroc que, al seu torn, la trasllada al Ministeri de Justícia del país magrebí.

Una altra dada molt important és que, encara que el sospitós sigui detingut a Marroc el judici pel crim es farà a Palma, malgrat que les autoritats magrebines no concedeixin l'extradició, cosa normal en aquests casos. Així, si fos condemnat, Hamir G. compliria en una presó de Marroc la condemna que li imposassin a Espanya. Aquest assumpte pot dur a la confusió ja que hi ha qui ho compara amb el de María del Carmen del Salto, la jove de Porto Cristo assassinada per un alemany, i el judici del qual es féu a Hamburg. Però és que en aquest cas es tractava d'un assumpte entre països de la UE, que tenen un conveni regulat.

També hi ha la possibilitat, assenyalada per experts en el tema, que en el cas que el sospitós, Hamir G., cregui que pot ser localitzat i detingut al seu país, decideixi abans tornar a Espanya per a així complir la condemna en una presó d'aquí, abans que fer-ho en una marroquina on les condicions són molt més dures i inhumanes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris