muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

L'oposició critica que el PP cobri els endarreriments de forma «irregular»

EU-EV i PSOE han posat el tema en mans dels seus advocats

Els vuit regidors de l'equip de Govern (PP) de l'Ajuntament de Son Servera cobraran al voltant de 6.000 euros cadascun pels mesos de juny a setembre en concepte de dedicació parcial amb un informe en contra de l'interventor. Així ho han denunciat els grups a l'oposició, EU-EV i el PSOE que han posat el tema en mans dels seus advocats per saber si hi ha hagut una «irregularitat» en el cobrament de sous i en cas de confirmar-se interposaran un contenciós administratiu.

L'Ajuntament va aprovar en ple, en el mes d'octubre, que els regidors de l'equip de govern cobrassin en concepte de dedicació parcial per 17 hores setmanals i no en concepte d'indemnització o assistència a ple com s'havia fet des de sempre. Així s'acordà que cada regidor cobraria 1.411 euros. Quedava decidit com es cobraria des del 15 de juny fins l'octubre. En comissió de govern del passat dia 9 de gener es va aprovar autoritzar el pagament de les retribucions retardades amb un informe en contra de l'interventor.

«És totalment vergonyós. Se salten la soberania del ple, aproven el cobrament amb la nota de repar de l'interventor i ho fan d'amagat perquè ningú no se n'adoni. Està en mans dels nostres advocats», va explicar l'edil d'EU-EV, Conxi Peña. Segons explicà el regidor del PSOE, Gerardo Ruiz, «no es poden cobrar amb caràcter retroactiu dedicacions parcials. Per això, hem posat el tema en mans dels advocats. Si es confirma la il·legalitat anirem als jutjats».

El batle, Damià Ripoll va explicar que «quan entraren a l'Ajuntament ens trobàrem que ni tan sols s'havia fet el pressupost. Ens posaren a treballar i l'aprovàrem el setembre. Acordàrem que cobraríem en concepte d'indemnització com s'havia fet sempre, però EU-EV ho va impugnar. Per això, decidírem arreglar-ho i aprovàrem a l'octubre les dedicacions parcials. Per comissió de govern s'ha autoritzat el pagament».

Respecte a l'informe en contra de l'interventor, Ripoll explicà que «només fa referència a la manera en què es du a terme el pagament. L'oposició quan governava va aprovar diverses coses amb un informe en contra de l'interventor».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris