algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Oposició frontal de tots els pescadors a l'ampliació del port de Cala Rajada

La confraria ha informat al Club Nàutic que no fan costat al projecte perquè els perjudica

56852

Foto muntatge en el qual es veu, en color més obscur, com quedarà el moll després de l'ampliació.


L'ampliació del port esportiu entre 90 i 120 amarraments i la prolongació del braç del moll prop de 150 metres ja té els primers detractors. La confraria de pescadors de Cala Rajada ha manifestat la seva oposició frontal al projecte que els presentà la setmana passada el Club Nàutic.

Dimarts a vespre els membres de la confraria es reuniren amb la directiva del Club Nàutic per informar del seu total rebuig a aquesta ampliació ja que els «perjudica». El president de la confraria de pescadors de Cala Rajada, Bernat Martí, explicà a Diari de Balears: «Posàrem en coneixement de la directiva del Club Nàutic que no farem costat al projecte, perquè així ho decidí per unanimitat tota la confraria i els explicàrem quins són els motius d'aquesta oposició».

Martí explicà que des de la confraria s'ha sol·licitat una reserva marina que s'activarà el proper mes de juny. «Una reserva marina sempre restringeix i regula l'activitat pesquera i això entra en una contradicció amb una ampliació. Per això ens hem d'oposar».

Un altre dels punts en què es basen per rebutjar el projecte és una vella reivindicació de la confraria: la construcció d'una escollera per minvar els efectes d'un temporal i, segons el projecte està prevista la construcció d'un tros per a ús privat. «En aquest cas, el nostre sector quedaria desemparat», enraona el president.

Un altre dels motius que argumentaren fa referència a l'impacte ambiental que provocaria l'execució del projecte d'ampliació del port, ja que «el braç del moll s'allargaria uns 150 metres tapant la meitat de Son Moll, les corrents es desviarien i cent barques més fondejarien a la zona». D'altra banda, també argumenten que un tros de moll que ara pertany als pescadors quedaria per a ús privat del Club Nàutic.

D'altra banda, un cop informats els pescadors, la directiva del Club Nàutic presentarà el projecte als diferents partits polítics de l'Ajuntament de Capdepera. La finalitat és conèixer l'opinió dels diferents estaments de la societat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris