nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Son Dureta posa en marxa una unitat de fecundació in vitro que reduirà les llistes d'espera

Les parelles balears que es vulguin sotmetre a aquest tractament ja no hauran d'anar a València

L'hospital de Son Dureta ha obert una unitat de fecundació in vitro que permetrà atendre les més de 300 parelles que es troben en llista d'espera a les Balears i que fins ara s'havien de desplaçar a l'hospital de La Fe de València. Així ho explicà el coordinador d'aquesta unitat, el doctor Luís Gijón, durant un acte en el qual també hi eren presents la consellera de Salut i Consum, Aina Castillo; el gerent de Son Dureta, Carles Ricci, i el director general de l'Ib-Salut, Sergio Bertrán.

Amb la incorporació d'aquesta unitat a la sanitat balear, les parelles de les Illes podran rebre, pràcticament en tots els casos, el tractament a Mallorca. La consellera destacà que aquest departament ajudarà a reduir les llistes d'espera, que actualment oscil·len entre un any i un any i mig depenent del cicle del tractament.

En aquest sentit, segons el doctor Gijón, el desitjable seria que progressivament s'arribi a unes llistes d'espera similars a les quirúrgiques, és a dir, inferiors a sis mesos. Castillo també volgué emfasitzar la millora que suposa per a la sanitat balear la incorporació d'aquesta unitat i afegí que el nou recurs contribuirà a alleugerir la tensió que suposa passar per aquest tractament i, a més, com succeïa fins ara, fora de la pròpia comunitat.

Quant a la reducció de la llista d'espera, remarcà la importancia de la seva reducció, perquè qualsevol retard en el tractament redueix les possibilitats d'embaràs. Gijón explicà que aquesta tècnica consisteix a desenvolupar un cicle d'hiperestimulació ovàrica i així obtenir ovocits per realitzar una punció fol·licular. Després, el laboratori d'embriologia realitza la inseminació dels ovocits amb espermatozoides de la seva parella o d'un donant mitjançant una injecció per tal d'obtenir un embrió que és transferit a l'úter de la dona entre les 48 i les 72 hores següents. L'ingrés és ambulatori i pot tornar a casa seva el mateix dia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris