muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

El pagament per targeta augmenta un 40% en tres anys a les Balears

CAEB analitza en una jornada la problemàtica d'aquest mercat

El pagament per targeta de crèdit o de dèbit ha experimentat un creixement del 40% en els darrers tres anys a les Balears. Aquest espectacular increment, basat en la fortalesa del turisme, ha arribat a duplicar la mitjana estatal.

Tot i els beneficis que l'usuari obté mitjançant la utilització dels anomenats «doblers de plàstic», aquesta eina tan estesa a la nostra societat planteja diversos problemes a les empreses. En aquest sentit, cal destacar les comissions de venda, l'eficiència, els temps d'espera i la gestió de les vendes.

La Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears, CAEB, dugué a terme ahir a Palma una jornada adreçada a analitzar la situació actual del mercat de pagament per targeta i, alhora, avaluar els diferents sistemes i la seva incidència per sectors. Experts del departament d'informàtica d'El Corte Inglés explicaren ahir als empresaris els avantatges de l'anomenada «passarel·la de pagament» davant del sistema tradicional del «datàfon». El primer, introduït per primera vegada a les grans superfícies fa 12 anys, permet una gestió centralitzada de la comercialització, amb independència de la mediació bancària i sense comissions de venda.

Ladislao López, del departament d'informàtica d'El Corte Inglés, assegurà ahir que «el sistema de passarel·la de pagament és un 500% més ràpid que el datàfon, el client no ha d'esperar tant i l'empresari obté un benefici del 0,5% sobre cada venda». Actualment, els comerços es veuen obligats a abonar a l'entitat bancària entre un 2 i un 4% en concepte de comissió per utilització del datàfon.

Uns altres avantatges d'aquest sistema són «la possibilitat de treballar amb diverses entitats bancàries simultàniament, realitzar transaccions autoritzades en menys de cinc segons i evitar duplicitat de càrrecs». En el terreny financer, Ladislao López assenyalà que «la utilització de les passarel·les de pagament permeten a les empreses simplificar el cobrament i reduir els temps per transacció, a més d'eliminar la possibilitat d'errors i els costs associats, directes i indirectes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris