nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Allau de crítiques als bisbes per l'anàlisi de la violència de gènere

El Bisbat de Mallorca espera a tenir el document per pronunciar-se

LL.L./C.R.Palma.
«Fruit amarg» de la revolució sexual, així és com qualificà «la violència domèstica, els abusos sexuals i els fills sense llar» la Conferència Episcopal en un document de la Subcomissió de Família i Vida. En aquest document també criticaren els mitjans de comunicació i els polítics per fer de portaveus de «determinats grups de pressió, com els lobbies d'homosexuals, que reclamen com a privilegi uns pretesos drets d'uns pocs». Com era d'esperar, aquestes declaracions han provocat una allau de crítiques i reaccions entre els partits polítics, les associacions de dones o d'homosexuals.

BISBAT. D'una banda, fonts del Bisbat de Mallorca varen avançar que estan esperant a conèixer íntegrament el text de la Conferència Episcopal perquè «suposam que és complex i no es pot parlar sense coneixement de causa plena».

CREIENTS I FEMINISTES. L'associació de Creients i Feministes també volgué expressar «la nostra indignació» pel «directori de la pastoral familiar de l'Església d'Espanya» que asseguraren «mostra la seva ignorància amb el tema i es frivolitza amb un problema que a l'Estat espanyol pateixen 2 milions de dones i que cada any en mata unes 70». Així mateix, aquest col·lectiu anuncià possibles accions un cop hagin tingut accés a la totalitat del document.

GOVERN. Des del Govern, la directora de l'Institut Balear de la Dona, Isabel Llinàs, va assegurar que respecta les opinions «i creences de totes les persones i institucions, però no comparteix la visió de l'Església que l'origen de la violència de gènere sigui la revolució sexual. Crec que és al contrari, la violència de gènere ha existit sempre, allò que succeeix és que ara hi ha més recursos perquè aquestes dones acabin amb la seva situació. Crec que s'han de posar els peus en terra i adaptar-se al món en què vivim i no en què ens agradaria viure-hi».

PSOE. El grup municipal del PSOE també s'ha sumat a les condemnes que s'han produït després del coneixement d'aquest document de la Conferència Episcopal. L'agrupació definí com a «declaracions aberrants, absurdes, indignes i perjudicials», a més de «una autèntica burla a la intel·ligència del ciutadà, a més de suposar una violació dels drets i llibertats consagrats a la Constitució». Per això, també demanaren un posicionament de la resta de formacions presents a l'Ajuntament de Palma i avançaren que presentaran una moció en aquest sentit al proper plenari.

LOBBY DE DONES. Esperança Bosch, representant del Lobby de dones tractà de «nefast i inoportú» el document de la Conferència Episcopal i afegiren que «el que no es pot fer és legislar des de l'església» i molt menys fent servir allò que qualificaren d'arguments falsos i «al marge de qualsevol estudi seriós que s'estan fent a moltes universitats sobre el tema». Aquest col·lectiu anuncià possibles mesures.

BEN AMICS. Aquesta agrupació de gais i lesbianes de les Illes Balears també emeté ahir un contundent comunicat en el qual acusaven l'església catòlica de destruir la imatge d'una societat democràtica. Asseguren que no es poden donar lliçons d'ètica, «fent acusacions respecte als abusos i la violència al menor la mateixa institució que més condemnes per abusos sexuals ha rebut a la història». Ben Amics asseverà que el principal pilar de força per arribar a una societat justa on tots puguin gaudir dels mateixos drets és l'educació i que la jerarquia de l'església «dificulta la formació òptima». Demanen que «deixi de donar lliçons d'ètica en aquells punts on hauria de demanar perdó».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris