muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Cort dóna directrius al seu personal per defensar la política lingüística de Fiol

Envia instruccions a càrrecs de confiança perquè preveu «problemes» als consells escolars

72666

Cort defensa les mesures educatives del Govern.

L'Ajuntament de Palma ha enviat un document intern als seus representants en els consells escolars, que en alguns casos són tècnics, en el qual es recull un argumentari a favor de les accions anunciades pel conseller d'Educació, Francesc Fiol, en matèria lingüística i del programa electoral del PP. L'informe vol «aclarir» quina és la «posició real» del Govern i s'envia «en previsió dels problemes» que sorgeixin en aquests organs de decisió.

Els consells escolars estan integrats per representants dels professors, dels alumnes, dels pares i de l'Ajuntament, i tenen capacitat de decisió sobre el model educatiu de cada centre. Tot i que el regidor d'Educació, Rogelio Araújo, va assegurar que Cort està representada per personal de confiança, aquest diari ha pogut saber que, almenys en alguns casos, els representants han estat tècnics del mateix Ajuntament.

En els consells escolars, els representants de l'Ajuntament de Palma rebutjaran, per exemple, una escola monolingüe per considerar-la «una posició retrògada». L'argumentari recalca que les mesures anunciades deriven del programa popular i són «sensates i respectuoses amb la unitat de la llengua, amb l'Estatut i la Llei de normalització».

L'escrit està signat per la coordinadora d'Educació de l'Ajuntament de Palma, Gari Duran, qui el justifica per «l'estat d'opinió que s'ha generat» i «en previsió dels problemes» que els representants de Cort es puguin trobar. Duran els vol «aclarir quina és la posició real del Govern» i els agraeix la feina, «sobretot en aquests moments».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris