algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El port comercial tindrà una estació marítima abans que acabi la legislatura

L'Autoritat Portuària i la Sala signaren l'acord que permet ampliar la superfície amb 27.122 m2

102488

El batle, Miquel Ferrer (UM), i la tinent batle Melchora Gómez (PSOE) signaren l'acord amb Verger.


El port comercial d'Alcúdia estrenarà estació marítima de passatgers abans que acabi la legislatura, donant així un impuls definitiu a les línies regulars que connecten actualment els ports d'Alcúdia, Maó, Ciutadella i Barcelona.

Aquest és el compromís adquirit ahir pel president de l'Autoritat Portuària, Joan Verger, que es desplaçà fins a Alcúdia per subscriure un conveni amb l'Ajuntament que permetrà ampliar amb 27.122 metres quadrats l'esplanada del port. L'acord posa punt i final als anys de discussions entre ambdues institucions.

L'ampliació del port comercial implicarà un pla d'embelliment per a la zona. Es construirà un passeig per a vianants que connectarà el port comercial amb el turístic, fet que acabarà amb els anys d'aïllament. En contrapartida per l'ampliació de l'esplanada del port, l'Autoritat Portuària compensarà l'Ajuntament amb la cessió durant 25 anys de les instal·lacions de la piscina de Gesa i durant 20 anys les instal·lacions conegudes com zona PUAS, en la qual s'ubicarà una escola de vela.

L'Autoritat Portuària cedeix temporalment a la Sala l'ús del conegut edifici dels pràctics per situar-hi una oficina municipal i una delegació de la Policia. La cessió de l'immoble quedarà anul·lada quan l'Autoritat Portuària lliuri a l'Ajuntament un solar situat a la cantonada del carrer Mariners amb el passeig Marítim, on es podria construir un edifici amb aquesta finalitat.

Joan Verger avançà que la inversió prevista és d'uns 12 milions d'euros, per als quals encara s'haurà de cercar finançament. «Som un organisme dependent del Ministeri de Foment i acudirem allà a demanar finançament» digué Verger, que no confirmà quan començaran les obres, però es comprometé que «l'estació marítima estarà acabada abans que finalitzi la legislatura».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris