muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El «veí» del solar del recinte firal ocupa sòl rústic sense llicència

La fusteria metàl·lica no sol·licità permís per ampliar la seva activitat

L'empresa ubicada al solar que limita amb Sa Casa Nova de Son Ferriol -on s'aixecarà el futur recinte firal- està ocupant sòl rústic sense la corresponent llicència d'activitat.

El juliol passat, la regidora del grup municipal del PSM Maria Costa demanà informació sobre l'ampliació del negoci duita a terme per l'empresa en qüestió, de fusteria metàl·lica. Les preguntes formulades per Costa a la Gerència d'Urbanisme es referien a la legalitat o no de l'ocupació dels terrenys.

Per la seva banda el cap d'àrea de Llicències d'Activitats de Cort, Damià Sans, reconegué que la companyia no havia tramitat el permís necessari per ampliar la seva activitat industrial en terrenys catalogats com a rústics pel Pla territorial insular vigent.

Amb aquesta informació a les mans, els nacionalistes demanen que el Consistori iniciï un expedient de disciplina urbanística, «atesa la situació il·legal de l'empresa segons la normativa actual». D'altra banda, fonts solvents de la Gerència d'Urbanisme recordaren que a Palma hi ha empreses desenvolupant activitats industrials en sòl rústic, però que en tot cas «és una situació que s'està intentant modificar».

El cas més popular de societats arrelades en terrenys on no poden operar és el dels rent a car. Des de fa anys n'hi ha que, arran de la falta d'espai on ubicar-se, s'han instal·lat en finques rústiques. Des de l'arribada de Catalina Cirer a Cort, Urbanisme s'ha marcat com a objectiu combatre aquesta irregularitat. Així, des de Gerència indiquen que també s'estan duent a terme converses amb les ferrovelleries de Palma perquè es traslladin al polígon de ses Veles, devora la central de Son Reus.

Però, a més de les empreses de tractament de ferralla, també hi ha magatzems de construcció i companyies d'altres sectors que ara com ara incompleixen la normativa. A Urbanisme saben que aquestes irregularitats es produeixen des de fa més de 30 anys i volen corregir-les.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris