algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

L'atur a Balears creix un 3% en un any, dos punts més que a tot l'Estat

El mes de gener, tan sols 75 persones aconseguiren un lloc de feina

L'atur a les Balears ha crescut un 3'13% al llarg dels darrers dotze mesos, dos punts més que en tot l'Estat (1'13%). Quant al mes de gener, tan sols 75 persones aconseguiren un lloc de feina. En total, el nombre d'aturats registrats a les oficines del servei públic d'ocupació de les Balears se situava a començament d'any en 37.501, un 8'84% de la població activa.

Per sectors, 30.039 aturats pertanyen a l'àrea de serveis; 4.364 a la construcció; 1.951 a la indústria; 191 a l'agricultura; i 972 sense ocupació anterior. Segons el director del SOIB, Antoni Mulet, «l'activitat estacional de les Balears i l'acurçament de la temporada turística han estat decisius en el comportament del mercat laboral».

Les Balears foren l'única comunitat autònoma on l'atur disminuí un 0'2% per gener. En canvi, al conjunt de l'Estat l'increment se situà al voltant del 3%, amb un total de 50.481 desocupats més. Tot i així, a les Illes tan sols 75 persones trobaren un lloc de feina el primer mes del 2004.

Segons la Conselleria de Treball, en termes interanuals la desocupació manté l'augment dels darrers tres anys i mig, si bé «se'n confirma durant un altre mes un alentiment molt important». De fet, «al llarg dels darrers dotze mesos l'atur ha pujat un 3'13 per cent, mentre que en el mateix període de l'any anterior havia crescut més d'un 9%». El director del SOIB insistí a acusar el Govern del Pacte «d'haver debilitat el mercat laboral balear amb la seva política contra el turisme».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris