algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Salut obrirà la quarta planta de Son Llàtzer amb habitacions individuals

Castillo assegurà que el nivell d'ocupació dels hospitals és òptim

La consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, anuncià ahir que està previst habilitar la quarta planta de l'hospital de Son Llàtzer amb habitacions individuals entre enguany i el primer semestre del 2005, «en funció del pressupost i la demanda». Aquest fet suposaria que, sumat a les habitacions d'aquestes característiques que ja existeixen, el 30% de les unitats del centre disposaran d'un sol llit.

La consellera explicà que aquesta mesura s'emmarcaria dins el pla d'humanització de la sanitat que el Govern balear vol dur a terme. Així mateix, Castillo aclarí que aquesta planta es manté tancada per «optimitzar els recursos» i precisà que actualment no és necessari, ja que el nivell d'ocupació dels hospitals illencs és «òptim» i que no supera el 95 per cent.

Igualment, la titular de Salut aclarí que els nivells d'ocupació dels hospitals és normal per aquesta època de l'any i precisà que l'increment a les urgències és un fet habitual a partir del 20 de gener, moment en el qual les urgències s'incrementen entre el 10 i el 15 per cent, ocasionat en part als casos de grip.

De fet, Castillo assenyalà que en el periode convencional, el nombre d'usuaris se situa entre els 600 i els 650 mentre que els darrers dies s'han atès una mitjana de 1.000 pacients. No obstant això, la consellera recordà que el seu departament ha habilitat un centenar de llits als diferents hospitals com a reforç davant una possible epidèmia de grip, que de moment encara no s'ha produït.

Concretament, l'oferta s'ha incrementat en 54 llits a l'Hospital General i 46 a Son Llàtzer que de moment no estan del tot ocupades. Una vegada més, Castillo expressà la seva preocupació per evitar que s'hagin d'instal·lar malalts als passadissos o als anomenats «llits x» que suposa la incorporació de un quart llit a les habitacions, mentre el pacient espera que li donin la seva pròpia habitació, fet que només es produeix «durant unes poques hores».

Per Castillo, aquestes puntes de demanda acostumen a disminuir a partir de febrer, però és necessària l'execució del pla d'infraestructures sanitàries per millorar el servei. La consellera aprofità per desmentir algunes acusacions abocades per alguns representants sindicals que asseguraven que s'estan derivant pacients a la sanitat privada i assegurà que des del seu departament «no s'ha derivat ningú a la sanitat privada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris