algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Autovia No convoca una marxa reivindicativa pel Pla de Mallorca

Durant el cap de setmana recorrerà a peu els municipis afectats

J.T. Palma.
La Plataforma Autovia No ha convocat per a aquest cap de setmana una Marxa contra l'Autovia que transcorrerà a peu pels principals municipis del Pla de Mallorca. L'acte reivindicatiu es proposa un doble objectiu: per un costat, donar a conèixer l'entorn que quedarà afectat pel traçat de la via ràpida entre Inca i Manacor i, per l'altre, convidar la població a sumar-se a la manifestació del 14 de febrer, que circularà pels carrers de Palma contra la política territorial de PP i UM.

El portaveu de la plataforma Autovia No, Miquel Gelabert, va fer una crida ahir a la ciutadania per tal de participar en aquest acte de protesta que recorrerà, durant tres dies, els municipis afectats per la nova infraestructura projectada pel Govern balear. La marxa reivindicativa s'iniciarà aquest divendres, a les 19.00 hores, a l'estació de Manacor i passarà per Petra, Ariany, Maria de la Salut i Sineu, per acabar a les 18.30 hores de diumenge a la plaça d'Espanya d'Inca.

En tots els municipis es llegirà un manifest reivindicatiu. La primera etapa transcorrerà entre Manacor i Petra, on els participants gaudiran d'un fogueró i faran nit. Dissabte al matí es farà un passacarrers pel municipi per repartir informació sobre la manifestació del 14 de febrer. Després es desplaçaran a Ariany i Maria de la Salut, on també s'ha organitzat un fogueró abans que els participants facin nit. Diumenge, la marxa sortirà de Maria cap a Sineu per acabar amb una concentració a la plaça d'Espanya d'Inca.

El portaveu de la plataforma, Miquel Gelabert, confià ahir que la ciutadania del Pla de Mallorca doni suport a la iniciativa, tant participant en la marxa a peu com en les concentracions i foguerons prevists als diversos municipis. Gelabert animà sobretot la gent de l'interior de l'Illa perquè, segons va dir, «no estan d'acord» amb l'autovia entre Inca i Manacor projectada però «els costa sortir a manifestar-ho».

El representant de la plataforma va destacar la importància que la gent «surti al carrer» per dir «no» a la política del Govern balear i va recordar que en un territori de proporcions limitades qualsevol actuació pot tenir repercussions a la resta de l'Illa. Gelabert considerà que, després de l'aprovació del desdoblament en el ple del Consell, l'autovia «és més innecessària que mai».

El portaveu recordà que el passat 27 de gener van sol·licitar una audiència amb el president del Govern, Jaume Matas, qui els rebrà la propera setmana. Els membres de la plataforma volen conèixer de veu del president quins arguments avalen el projecte d'autovia. També li faran arribar la seva queixa per les «limitacions» que, segons ells, ha establert la Conselleria d'Obres Públiques en la tramitació del projecte i li retrauran les «desqualificacions» que des d'un primer moment han rebut de l'Executiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris