nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Moner reestructura Agricultura per agilitzar el pagament de subvencions

La Conselleria gestionarà enguany 51 milions d'euros en ajuts al sector

La consellera d'Agricultura Margalida Moner, va anunciar ahir que emprendrà de forma immediata una reestructuració de la Conselleria per agilitar el pagament de subvencions al sector i permetre que els pagesos les puguin rebre en el mateix any natural. El seu departament gestionarà enguany 51 milions d'euros en ajuts al camp.

La responsable autonòmica va avançar que la propera setmana durà a terme una remodelació del seu departament que no comportarà la creació de noves direccions generals. Segons Moner, per millorar la gestió de les subvencions es plantegen dues opcions: crear un macronegociat que només s'encarregui d'aquesta tasca o designar en cadascuna de les tres direccions generals caps de serveis especialitzats. La consellera va apostar per la darrera opció.

Moner, qui ahir es reuní amb els responsables d'Asaja encapçalats pel president de l'associació, Biel Company, es va comprometre a fer efectiu, abans del 31 de març, el pagament d'ajuts puntuals que queden pendents d'anteriors exercicis. Entre aquests destaca la prima per la cria d'ovelles o els ajuts als ametlers i els Proagro de l'any passat.

Company demanà a la consellera que no sufragui aquells projectes inviables i sense interès social i menys si responen a «interessos de determinats col·lectius o sota pressions polítiques». La responsable es va mostrar d'acord amb el president d'Asaja i va avançar que, per aquest motiu, el Govern es planteja com fer viable l'escorxador de Carn Illa, en el qual participa i que és deficitari. Moner va apuntar que s'està estudiant si s'ha de redimensionar l'escorxador o se n'ha de fer un de nou.

Un altre dels assumptes que es va discutir en la reunió entre el Govern i Asaja és la necessitat de demanar a Madrid una assegurança específica per a la patata primerenca de sa Pobla. La consellera recriminà al sector que no hagués col·laborat prou amb el seu departament i Company va advertir-li que la seva associació havia complert els procediments fixats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris